TITOV PAPAGAJ PSUJE TURISTE: Vesela ptica je neuništiva 37 godina posle smrti Broza! (VIDEO)

Iza predsednika bivše Socijalističke federativne republike Jugoslavije Josipa Broza Tita, ostala je vesela družina - papiga Koki i slonica Lanka

  • 15

Papagaj Koki i slonica Lanka nadživeli su Josipa Broza Tita i još, 37 godina posle njegove smrti gazduju čuvenim ostrvom Brioni.

Spektakl od aukcije: Prodaje se Titov "mercedes", a cena - padanje u nesvest (FOTO)

PAO PAPAGAJ LOPOV: Pokušao da iznese retku vrstu iz Srbije (FOTO)

Papagaj Koki ima 57 godina i “obožava” da psuje. Tome svakodnevno svedoče brojni posetioci Briona, nekada omiljenog mesta tadašnjeg predsednika, koje beli kakadu redovno "počasti" ružnim rečima, piše Klix.ba.

Slonica Lanka ima 44 godine, a na Brione je došla sa dve i od tada nije napustila ostrvo.

Printskrin/Youtube:Leslie Kovacs-Ferencz Printskrin/Youtube:Leslie Kovacs-Ferencz

Poznati Titov papagaj je inače legenda na Brionima. Jedan je od retkih primeraka žuto kukmastih kakadua koji žive i do 100 godina i spada u veće vrste papagaja.

Printskrin: Youtube/Lucano B. Printskrin: Youtube/Lucano B.

Josip Broz Tito je Kokija poklonio svojoj unuci Aleksandri Saši Broz za deveti rođendan. Ptičica je jedno vreme nije bila na ostrvu, ali je poslednje tri decenije, uz slonicu Lanku, najatraktivniji stanovnik Briona.

Zbog svog doprinosa turističkoj afirmaciji Briona, Koki je dobio i svoju "letnju rezidenciju" pa leti ne boravi u fazaneriji, već u neposrednoj blizini hotela "Neptun". Ova bela ptica je inkarnacija dobrog turističkog radnika, koji zna da animira, zavodi i privuče pažnju na neograničeno vreme.

Slonicu Lanku je predsednik Tito dobio na dar od Indire Gandi.

(Telegraf.rs / Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tdi

    4. februar 2017 | 18:35

    Možete pričati o Titu šta hoćete ali u njegovo vreme otvaralle su se fabrike. Svako ko je na vlasti eliminisao je svoje protivnike pa i on. Gospodo nacionalisti okrečite ono što je drug Tito napravio pa se javite. Trebo je još okrutnije da se ophodi sa "korovom u društu" jer očiglednoga je mnogo ostalo iza njega. nekad čujem: BudiSrbin pa makar slamu jeo", ali oni koji pozvaju na srpstvo ne jedu slamu....

  • Trešnja

    4. februar 2017 | 21:20

    Naš tito e kad bi se vratio

  • Omerta

    4. februar 2017 | 17:19

    Bolje i oni da zive nego on

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA