KAO U NAJSTRAŠNIJEM HORORU: Čim se ugase svetla, ova bolnica u Zenici postaje leglo strave i užasa

Iz KB Zenica ističu da se godišnje rade dve preventivne dezinsekcije svih bolničkih objekata. Ako na nekom odeljenju uoče bubašvabe, isti dan rade ciljanu dezinsekciju

  • 8

Kantonalna bolnica Zenica (KBZ) već godinama se bori s najezdom bubašvaba, a pacijentima na pojedinim odeljenjima ove zdravstvene ustanove boravak u bolnici je zbog tih insekata prava noćna mora.

Starica zamalo ŽIVA IZGORELA na operacionom stolu: Vatra joj kuljala iz stomaka!

Tokom dana ih nema, ali pravi haos nastaje kada padne noć i svetla u sobama se ugase. Tada počinje njihova invazija i ima ih svuda - na zidovima, po podu, ormarima, krevetima i posteljini bolesnika, piše Avaz.ba

Da bi se barem na neki način izborili s njima, pacijenti često spavaju s upaljenim svetlom. Tada je bubašvaba manje nego kada u sobi vlada mrak.

Irfan Durkalić nedavno je operisao slepo crevo i bio je hospitalizovan na Hirurgiji KB Zenica. Upravo to odeljenje prednjači po broju bubašvaba.

- Na hirurgiji je najgore. Plašio sam se da zaspim i pri samoj pomisli da bi mi se ti insekti u snu mogli uvući u usta – kaže Durkalić, dodajući da ni drugim pacijentima nije bilo ugodno te da su uvek spavali s upaljenim svetlom.

Ipak, postoje u KBZ i odeljenja koja se mogu „pohvaliti“ da nemaju bubašvabe.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Iz KB Zenica ističu da se godišnje rade dve preventivne dezinsekcije svih bolničkih objekata. Ako na nekom odeljenju uoče bubašvabe, isti dan rade ciljanu dezinsekciju.

- Rezultat toga je kontinuirano znatno smanjenje broja bubašvaba. Jedan od pokazatelja je i manji broj ciljanih dezinsekcija u 2016, i to za 30 posto u odnosu na 2015. godinu – kaže Aida Buro, portparol KBZ.

Uprkos velikim naporima koje ulažu da iskorene ove insekte, svesni su da ovaj problem neće moći rešiti.

- Svesni smo da bubašvabe nikada nećemo iskoreniti, pogotovo u starijim objektima, ali činimo sve da se njihov broj smanji – kaže Buro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    7. februar 2017 | 10:25

    Imao sam jako loše iskustvo u loznickoj bolnici, isto tako sam išao i u Šabac !radije bi išao kod vračara na lečenje nego u tim bolnicama provesti jedan dan!

  • Decembar

    7. februar 2017 | 10:04

    Promenite firmu za ddd

  • Teslina naslednica

    7. februar 2017 | 09:49

    O Boze to cudoviste moze da zivi obezglavljeno 9 dana, nikada nisam videla nista odvratnije, nekada su setale i po porodilistima u Beogradu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA