≫ 

Evo šta je Stefanović rekao o eksploziji automobila i da li to ima veze sa ubistvom u 27. marta

- Ne radi se čak ni o kakvoj eksploziji, to su lažne informacije i senzacionalizam - rekao je Stefanović

  • 9

Ministar policije Nebojša Stefanović gostovao je u Jutarnjem programu RTS-a, kada se osvrnuo na nemila dešavanja od jučerašnjeg dana. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u toku istraga o eksploziji automobila u pokretu do koje je došlo u sredu na Voždovcu, istakavši da u drugom incidentu, koji se istog dana dogodio u Jajincima, nije bilo eksplozije već se kombi zapalio zbog neispravnih instalacija.

NOVI HAOS U BEOGRADU: Zapalio se kombi u Jajincima

Eksplodirao automobil u pokretu, jezive scene na mestu nesreće! (FOTO) (VIDEO)

UŽAS U BEOGRADU: Telo muškarca pronađeno na tramvajskim šinama! Leš ima prostrelnu ranu na glavi! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

On je apelovao na učesnike javnog života - medije i javne ličnosti - da ne šire lažne informacije i da ne plaše ljude zarad senzacionalizma.

Govoreći o slučaju automobila koji je juče pre podne eksplodirao u pokretu na uglu ulica Jovana Bjelića i Zaplanjske na Voždovcu, ministar je rekao da se radi na rasvetljavanju tog događaja i da očekuje od beogradske policije da dođe do rezultata.

- Niko od nas nije srećan što se ovo dogodilo, i radimo intenzivno da ustanovimo ko su lica koja stoje iza ovog napada - istakao je on.

Kako je naveo, policija ima određena saznanja, koja se vezuju za prethodni period, o povređenom iz tog vozila, a koji je bio dovođen u vezu na narkotrafikingom u 2004, 2005. i 2006. godini.

Print screen / RTS Print screen / RTS

- Nema informacija da je pokušaj ubistva od juče u vezi sa onim na tramvajskim šinama - rekao je on i dodao:

Upitan da li postoji veza između tog incidenta i ubistva koje se nedavno dogodilo u Beogradu na tramvajskim šinama, Stefanović kaže da, osim sumnje da su oba dela vezana na nakrotrafiking, nema druge indicije da su ta dva dela povezana.

- Ali je dobro što je policija brzo uradila svoj posao... Počinioci tog prvog dela su uhapšeni, pronađen je osumnjičeni koji je predat tužilaštvu - rekao je ministar.

- Jedino postoji osnovanja sumnja da su pokušaj ubistva i ubistvo u vezi sa narko trafikingom, i mi to istražujemo.

Osvrnuvši se na još jedan incident koji se juče dogodio, kada se zapalio kombi u Jajincima nakon čega su mnogi portali sa spektakularnim naslovima izvestili da se radi o podmetnutoj bombi, Stefanović je naglasio da se ne radi ni o kakvoj eksploziji i da je to bila potpuno lažna vest s pokušajem da se napravi "velika priča".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Ne radi se čak ni o kakvoj eksploziji, to su lažne informacije i senzacionalizam. Kombi jedne cvećare se samo zapalio, ljudi su pozvali vatrogasce, oni su došli i ugasili. Nažalost, vozilo se zapalilo jer su bile neispravne instalacije - umirio je građane Nebojša Stefanović.

Policija, ukazuje Stefanović, radi svoj posao, i "dobro je kada pokazujete da ste sve sposobniji da se sa tim uhvatite u koštac i identifikujete nosioce organizovanog kriminala kao što to Srbija radi".

- Građani Srbije imaju policiju koja hoće da se bori za njih, za bezbednost i sigurnost, zajedno sa tužilaštvima - poručio je ministar, istakavši da je Srbija potpuno stabilna i bezbedna što, kako kaže, smatraju i stranci koji dođu u našu zemlju.

Stefanović napominje da se ne može sprečiti izvršenje svakog krivičnog dela, ne samo u našoj zemlji, već bilo gde, ali ukazuje da Srbija ima značajno povoljnije statistike u odnosu na većinu zemalja zapadne Evrope.

- Nije to uteha, ne kažem da je dobro kad se desi bilo koje ubistvo, ali ne može da se spreči ni u Švedskoj, ni u Americi ni u Rusiji. Važno je zato da pokažete efikasnost u gonjenju počinilaca dela. I da pokažete da nema zaštićenih niti onih koji mogu da se izvuku - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjanin

    9. februar 2017 | 08:42

    Kako ovaj postade ministar nije mi jasno, pa ovaj ne uliva sigurnost nikako. Dajte nekog ozbiljnog operativca trenutno stanje nije zezanje

  • Posiden

    9. februar 2017 | 10:29

    Mi smo be be BEEEEEEEEEEEEE ovčice.

  • Mirko&Slavko.

    9. februar 2017 | 11:20

    А да није продавао лубенице,или хејклерај?Чарапе и гаћице на пијаци?Или му се мачка унередила у хаустору?Па му завидна конкуренција подметнула петарду?цццццц

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA