Želimo je živu ili mrtvu: ISIS je njenu glavu ucenio na MILION DOLARA, zbog nje džihadisti imaju noćne more (FOTO) (VIDEO)

U međuvremenu se Džoana vratila u Dansku. Sada joj preti dve godine zatvora jer je prekršila zabranu odlaska u Siriju

  • 12

Džoana Palani je otišla iz Danske kako bi se borila u Siriji protiv ISIS-a. Sada je ISIS ucenio njenu glavu, a gone je i danske vlasti, zbog čega živi kao beskućnik, menja lokacije i snalazi se uz pomoć prijatelja.

OVO JE KIM KARDAŠIJAN KOJA SE BORI PROTIV DŽIHADISTA: Napustila je fakultet da bi ratovala protiv ISIS-a! (FOTO)

Džoana Palani (23) je napustila svoj ugodan život u Danskoj kako bi otišla da se bori protiv ISIS-a. Kaže kako je danas u svojoj domovini suočena sa mogućom zatvorskom kaznom, ali i dalje je glavna meta ISIS-a.

- Bila sam spremna da se odreknem svog života da bi svi u Evropi bili sigurni. To je bio moj izbor, ali u mojoj zemlji me gledaju kao teroristu - kaže Džoana koja je zbog odlaska u Siriju izgubila sve što je imala.

Džoana je kurdskog porekla i u Dansku je došla sa tri godine kao izbeglica iz Iraka. Studirala je političke nauke, koje je prekinula kako bi se priključila borcima protiv ISIS-a. Bila je snajperista, a pucala je iz ruskog snajpera. Oslobođene kurske civile i žrtve silovanja učila je kako da pucaju i da se bore protiv ISIS-a.

- Morala sam biti jako mirna, morala sam da koristim i mozak i telo. Nisam smela da izgubim koncentraciju. Ustajala sam oko četiri, pet sati ujutro i dane sam provodila u istoj poziciji i branila civile koji su bežali iz zone sukoba, a po noći ubijala borce ISIS-a. Jednom sam umalo poginula, ali je metak pogodio osobu pored mene - kaže Džoana.

DANCI HOĆE DA JE UHAPSE, ISLAMISTI DA JE UBIJU

U međuvremenu se Džoana vratila u Dansku. Sada joj preti dve godine zatvora jer je prekršila zabranu odlaska u Siriju. Zabrana je izrečena 2015, ali je u junu 2016. otišla u Siriju i tamo ostala do oktobra. Čak je sedam sati hodala kako bi prešla granicu i ušla na sever Sirije gde su je odmah rasporedili na prvu liniju.

- Žao mi je što sam prekršila zakon o zabrani, ali osećala sam da nemam izbora. Nisam očekivala da ću izgubiti sve za slobodu. Živim u jednoj od najboljih zemalja na svetu, ali sam gladna, živim kao beskućnik, smrzavam se. Ne mogu verovati nikome - kaže Džoana.

- Danske vlasti me progone, a ISIS je ucenio moju glavu. Svaka tri dana menjam lokaciju i često odem da spavam gladna jer nemam novaca. Snalazim se kod prijatelja kod kojih se skrivam. Danske vlasti žele da me uhapse za primer svima i upoređuju me sa teroristima, ali ja nisam kriminalac. S ponosom ću biti deset godina u zatvoru ako mi priznaju da sam spasila ljudske živote, ali neću biti ni minutu u zatvoru ako presude da sam opasnost za Dansku - kaže Džoana.

U decembru prošle godine su je uhapsili i tri nedelje je bila u zatvoru. Uhapšena je na temelju antiterorističkog zakona kojim se želi sprečiti da građani Danske učestvuju u sukobima u Siriji i Iraku. Dok je bila u zatvoru saznala je da je da je ISIS njenu glavu ucenio na milion dolara.

- ISIS želi da me ubije, uhvati i preobrati ili pretvori u seksualnu robinju. Ali ja cenim i volim svoju slobodu i zato idem dalje. Prete mi islamisti i u Danskoj, ali ja se ne bojim - kaže Džoana u intervjuu koji je dala Dejli mejlu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • atila bič božiji

    9. februar 2017 | 12:14

    Džoana svaka ti čast,Bog te blagoslovio.Danci šta je sa vama?Pomozite joj i zaštitite je.Njoj sudite kao teroristi koji vas je komadao u Briselu.Užas.

  • Srle

    9. februar 2017 | 16:22

    Nju hapse, teroriste primaju raširenih ruku!

  • milan

    9. februar 2017 | 11:16

    kapa dolje,devojko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA