Osveta, spiskovi za likvidaciju, ubistva: Miloš Vojnović raskrinkao celu kriminalnu grupu u Specijalnom sudu

Vojnović je rekao da je nastao "pravi haos posle ubistva rođenog brata Luke Bojovića", koji je likvidiran 28. aprila 2013. u Beogradu i da je tad napravljen spisak za likvidaciju

  • 6

Deo kriminalne grupe koja je ubila Nikolu Bojovića, kao i Miloša Vidakovića u Budvi bio je i Miloš Vojnović, što je on i priznao u Specijalnom sudu u Beogradu.

Optuženi za ubistvo Nikole Bojovića izašao pred sud i izgovorio samo 2 reči

Vojnović je rekao da je nastao "pravi haos posle ubistva rođenog brata Luke Bojovića", koji je likvidiran 28. aprila 2013. u Beogradu i da je tad napravljen spisak za likvidaciju.

On je juče do najsitnijih detalja opisao ulogu svakog od optuženih u dva ubistva.

- Slobodan Šaranović je naručio ubistvo Nikole Bojovića, jer je smatrao da je Luka Bojović kriv za ubistvo njegovog brata Branislava. Ja i Miloš Delibašić nismo imali nikakve veze sa tim, Miloš mi je rekao da je Sloba to uradio na svoju ruku i siguran sam da nije znao da će to da uradi - ispričao je optuženi Vojnović.

On je dodao i da su među sobom komentarisali da će sigurno policija da posumnja na njih.

Kako je naveo, tada su čuli da prijatelji Luke Bojovića pripremaju osvetu i da planiraju likvidaciju i zbog toga su oni odlučili da ubiju Luku Đurovića, kao i Filipa Koraća.

- Mi smo krenuli u sve to zato što su nas krivili za nešto što nismo uradili - rekao je Miloš Vojnović i pokušao da objasni koga je sve trebalo da ubiju.

- Luku Đurovića je trebalo da ubijemo u Baru. Iznajmljen je stan. Međutim, iskomplikovalo se jer je Sloba Šaranović dobio informaciju da nam veća opasnost preti od Koraća - ispričao je on i izneo detalje o tome kako su u šumi vežbali gađanje na plastičnim lutkama i dogovarali detalje.

Foto - ilustracija: Profimedia/AFP Foto - ilustracija: Profimedia/AFP

Prema njegovim rečima, u Budvi im se tada priključio optuženi Slaviša Novaković i oni su tada iznenada odlučili da ubiju Miloša Vidakovića iz Pančeva.

- Ne znam šta je bio razlog, nisu hteli da mi kažu, čuo sam da je bio neki problem oko žene. Miloš mi je samo rekao da je "ispao problem" - rekao je Vojnović koji je detaljno ispričao kako je kritične večeri,  1. jula 2013. po Starom gradu tražio Vidakovića, a onda pucao na njega.

- Novaković je vozio motor, a ja sam pucao. Imao sam kapu, kao za pecanje. Pucao sam u Vidakovića i nekoliko puta u vazduh dok sam bežao - priznao je on.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Slobodan Šaranović, za kojim je raspisana poternica Srbije, preko advokata je od Specijalnog suda zatražio da ukine poternicu za njim, kao i rešenje o pritvoru, jer želi da dođe i da iznese odbranu. Međutim, sud ovaj zahtev nije prihvatio.

Optuženi Miloš Vojnović je više puta tokom izlaganja izjavio, da je od Delibašića čuo da su odobrenja za likvidacije, kao i novac za njihove pripreme dobijali od Šaranovića.

- Da pojasnim, ja nikada nisam sedeo sa njim, to mi je prenosio Miloš - rekao je Vojnović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA