Rusi uhode Amere: Špijunski brod patrolira u blizini Istočne obale SAD

Ova akcija ruske vojske sledi posle nedavnih probnih lansiranja raketa Irana i Severne Koreje

  • 0

Ruski špijunski brod primećen je da patrolira u blizini Istočne obale SAD u utorak ujutru. To je prva takva patrola od kada je Donald Tramp preuzeo dužnost, rekla su dvojica zvaničnika.

Odao je mračne tajne američke vojske, sada izlazi iz zatvora kao žena: Obama ju je pomilovao, očekuje da se Asanž preda SAD (FOTO) (VIDEO)

Ruski brod je primećen na oko 113 kilometara od obale Delavera i išao je na sever, navodi jedan od zvaničnika. Ta lokacija znači da je brod bio u međunarodnim vodama. Granica američke teritorije je na 12 nautičkij milja. Nije odmah bilo jasno gde se ruski brod, SSV-175 Viktor Leonov, uputio.

Ovaj brod je zadnji put primećen u blizini SAD u aprilu 2015. godine. Sposoban je da presretne komunikaciju ili signale, znane kao SIGINT, kao i da izmeri mogućnosti sonara američke mornarice. Špijunski brod je naoružan projektilima zemlja - vazduh.

- Naša zabrinutost nije velika, ali držimo ga na oku - jedan zvaničnik je rekao.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ova akcija ruske vojske sledi posle nedavnih probnih lansiranja raketa Irana i Severne Koreje. U prošlosti, ruski špijunski brodovi "gluvarili" su u blizini Kings beja u Džordžiji, mestu gde je stacionirana američka balistička podmornička baza.

Trenutno su 4 američka ratna broda na Atlantiku, kod obale Norfolka, gde učestvuju u redovnim vežbama, ali nijedan nije dobio zadatak da "bude senka" ruskom brodu. U blizini nema američkih nosača aviona.

(Telegraf.rs / Izvor: foxnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA