Ne, ovo nije Novi Zeland, sve ove lepote su nam MNOGO BLIŽE: Neprocenjivo blago Srbije koje mora da se iskoristi! (FOTO)

Živopisne krajolike je lako pronaći, ali je teško izdvojiti bilo koji od njih

  • 17

Srbija ima nebrojeno mnogo lokacija koje bude sva čula i oduzimaju dah. Od fascinantnih kanjona, predivnih vodoopada, preko nepreglednih planina i bistrih jezera. Živopisne krajolike je lako pronaći, ali je teško izdvojiti bilo koji od njih. Ipak, pokušali smo da izdvojimo samo neke među najlepšima.

Za ovih 10 mesta u Srbiji sigurno niste čuli, a morate ih posetiti! (FOTO)

Đerdap

Nacionalni park Đerdap, poznat i kao Gvozdena kapija Dunava, "baškari" se na 25 hektara. Kanjoni, uvale, rečne doline i više od 1.000 pećina neverovatne lepote skrivene su na desnoj obali reke, od Golubačke tvrđave do tvrđave Diana.

Foto: Wikipedia/Edoderoo Foto: Wikipedia/Edoderoo

Stara planina

Pitoreskna lepota na 330 kilometara od Beograda, Stara planina, bogata je izvorima tople mineralne vode. Proglašena je nacionalnim blagom velikog značaja. Poznata je po blagoj klimi i čistom vazduhu. Obuhvata 57 hektara.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Dunav

Vekovima je Dunav, druga najveća reka u Evropi, bio granica između Srbije i Austro-ugarske, u isto vreme razdvajajući Istok i Zapad. Protiče kroz 10 zemalja, a drevne tvrđave i moderni gradovi čine ga najpoželjnijojm destinacijom za krstarenje.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Uvac

Kanjon reke Uvac formira lavirint i na nekim mestima pravi ugao od 270 stepeni. Deluje nestvarno, kao rad nekog strpljivog graditelja.

Foto: Wikimedia/Anja Ignjatovic Foto: Wikimedia/Anja Ignjatovic

Planina Tara

Jedan od najlepših "ćoškova" Srbije. Nije ni čudo što je staroslovenski bog Tar izabrao baš ovu planinu za svoj dom. Prema legendi, planina je nazvana baš po njemu.

Foto: Wikimedia/Vladimir Mijailović Foto: Wikimedia/Vladimir Mijailović

Vodopad Tupavica

Nalazi se u blizini sela Dojkinci na Staroj planini, na nadmorskoj visini od 1.050 metara. Ovaj vodopad opčinjava cele godine, ali je jedinstveno iskustvo zimi, kada se voda u potpunosti zamrzne i pretvori u ledeni zid.

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Đavolja varoš

Smeštena na planini Radan, nedaleko od Kuršumlije. Sastoji se od više od 200 kamenih formacija, visokih od 2 do 15 metara i širokim do 3 metra. Prema legendi, u pitanju su okamenjeni gosti sa svadbe koji su  bili nominovani za jedno od novih sedam svetskih čuda.

Foto: Flickr/rudolfgetel Foto: Flickr/rudolfgetel

Golubačka tvrđava

Prvi pisani dokument o ovoj tvrđavi datira iz 1335. godine, ali tačno vreme kada je ovo malo utvrđeno naselje izgrađeno, ostaje nepoznato do današnjeg dana.

Foto: Wikimedia/Denis Barthel Foto: Wikimedia/Denis Barthel

Kuća na Drini

Vekovima mesto gde su se Istok i Zapad sudarali, danas neobično zelena, čista i moćna Drina "nosi" najveseliju regatu na svojim talasima.

Foto: Profimedia/Barcroft Media Foto: Profimedia/Barcroft Media

Ovčarsko-kablarska klisura

Zahvaljujući neobuzdanoj Zapadnoj Moravi, vegetaciji koja prekriva planine Ovčar i Kablar, terapeutskim izvorima i manastirima, ova klisura je jedan od najlepših delova Srbije.

Foto: Wikipedia/Faith Photography Foto: Wikipedia/Faith Photography

Koji predeo je vaš omiljeni? Obavezno nam pišite u komentarima!

(Telegraf.rs / Izvor: serbia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    18. februar 2017 | 16:27

    Ima jedna zemlja mnogo zfrave izvorske vode ima ravnicu da hrani kinu ima brezulje za voca svih vrsta ima pasnjake za ispasu krava ovaca koza svinja svega ima banje za svaku bolest ima prelepa jezera i ima ljude koji jedva prezive od meseca do meseca zzasto je to tako prelepa Srbijo

  • Dusan

    18. februar 2017 | 15:51

    Imamo mi dosta toga lijepoga samo mi nikako nije jasno zašto nam ti fašisti stalno kroje život i zavadjaju narod.

  • BASA

    18. februar 2017 | 16:25

    Sve to zajedno moze se plasirati kroz " Turisticki Vodic kroz Srbiju ili Upoznajte Lepote Srbije " ! Samo treba organizovati " Turisticku agenciju za te namene ! Mnogi nebi ni otisli na more ! Nego bi upoznavali svoju zemlju i obicaje ! Zbog raznovrsnosti predela i klime , bilo bi jos interesantnije ! Hajde , sta cekamo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA