Odloženo suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije: Nastavak procesa u aprilu

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika Državne bezbednost (DB) Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića, bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića i pripadnika rezvnog sastava DB Miroslava Kuraka

  • 3

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu danas je zbog tehničkih problema odloženo za 4. april. Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april.

Kesić: Pripadnici DB sami od sebe uzimali izjave za Ćuruviju

Danas je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Boro Banjac koji je i došao na suđenje.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika Državne bezbednost (DB) Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića, bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića i pripadnika rezvnog sastava DB Miroslava Kuraka.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov Grad

    23. februar 2017 | 11:23

    Vi govorite o ljudima koji su radili svoj posao, a nema ni jednog dokaza o umesanosti u ubistvo. Izvestaji iz centrala DB a govore da je lice pračeno zbog saradnje sa stranim sluzbama, prekidanju pracenja i nista vise. Čak se ne veruje i njegovoj supruzi da pomenuta lica nisu ubice. Koja bi skuzba izvrsila taj posao tako javno i bez maske? Nijedna. Znači onaj ko je to izvrsio, a ostavio svedoka zivog nije ni brinuo oko toga da li ce ga prepoznati ili ne.

  • mama

    23. februar 2017 | 10:59

    Док не прођу избори

  • Johan

    25. februar 2017 | 07:38

    Pa brzo je da mu sude sta nema dvdeset godina otkad je ubijen valda cekaju da umre ubica prirodnom smrcu pa da ga osude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA