Hrvatski Pišonja i Žuga: Napili se, ukrali autobus i krenuli u avanturu

No, oni nisu išli na more, već uz brdo, po nepristupačnom terenu, vozeći se do zaseoka Mrnjavci, gde je vozilo naposletku ostavljeno i pronađeno nekoliko dana nakon krađe

  • 4

Dve nedelje nakon što je sa parkinga u krugu firme “Autoherc – Autopoduzeće Imotski” ukraden autobus marke “reno iliade”, vredan više od 40.000 evra, imotski policajci uspeli su da otkriju lopove. Reč je o 23-godišnjem vozaču te firme i njegovom 19-godišnjem prijatelju koji su, iz zasada nejasnih motiva, u noći između 7. i 8. februara ukrali vozilo i krenuli na vožnju.

U Rusiji kad se desi saobraćajka, minimum tri osobe izlete iz kola! (VIDEO)

Kako piše Slobodna Dalmacija, ovaj slučaj uveliko je podsetio na legendarnu pesmu “Balada o Pišonji i Žugi” sarajevske grupe “Zabranjeno pušenje”, o dvojici 17-godišnjaka “vrele krvi” koji su “maznuli kasetaš iz Doma invalida, pa malo zatim i autobus "Auto-prevoza sa Hrida”, a sve kako bi došli na more o kojem im je pričao Lepi govoreći “More je provod, more su koke”…

I dok su originalni Pišonja i Žuga svoj put na more završili tragično nakon pređenih 20-ak kilometara zabivši se u policijsku blokadu kod Bradine njihovi imotski drugari ukradenim su autobusom prešli čak 50-ak kilometara.

No, oni nisu išli na more, već uz brdo, po nepristupačnom terenu vozeći se do zaseoka Mrnjavci, gde je vozilo naposletku ostavljeno i pronađeno nekoliko dana nakon krađe.

Tokom svojih putešestvija kozjim stazama u blizini puta Lovreć – Studenci, autobus je oštećen, a iako se u početku mislilo da je reč o neznatnim oštećenjima, iz firme su juče kazali da tačna šteta još nije utvrđena, ali da je dosta velika.

U pesmi su, dakle, na kraju stradali i vozač Pišonja i Žuga “koji je pušio duvan”. Imotski 19-godišnji “Pišonja”, vozač ukradenog vozila, u celoj je priči prošao bez povreda. No, za razliku od njega, njegov 23-godišnji prijatelj “Žuga” teško je stradao juče, nakon što se pročula vest da je osumnjičen za krađu autobusa.

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

Naime, on se oko 13 sati autobusom kojim je prevozio decu iz škole zabio u kameni usek na državnom putu Grubine – Zagvozd, na predelu zvanom Golo brdo. Imotski “Žuga" se vraćao u poduzeće nakon što je odvezao đake pa je, srećom, bio sam u autobusu koji je u sudaru sa stenom poprilično uništen.

Juče još nije bilo poznato zbog čega je došlo do nesreće u kojoj je 23-godišnjak zadobio teške telesne povrede – otvoreni prelom potkolenice. Imotski vatrogasci i Hitna pomoć vrlo su brzo stigli na mesto nesreće.

A što se tiče krađe 19-godišnjak je bio taj koji je odvezao vozilo, a njegov četiri godine stariji prijatelj navodno mu je pomogao otkrivši mu kako će, uz što manje buke, provaliti u firmu. Na snimcima nadzornih kamera navodno se vidi da je mlađi muškarac sam ušao u autobus i izvezao ga, a nije poznato da li je naknadno ukrcao svog prijatelja i da li su se zajedno odvezli uz brdo.

Kamionu se zaneo zadnji deo, prevrnuo se i SMRSKAO policijski automobil (VIDEO)

Prema nekim nezvaničnim informacijama, navodno je motiv ovakvog čina bio to što je firma 23-godišnjem vozaču, koji u preduzeću “Autoherc – Autopoduzeće Imotski” radi nekoliko godina, dugovala neke plate. Priča se da su se dvojica prijatelja te večeri malo napila i odlučila da uzmu autobus kako bi iskazali revolt. No, iz preduzeća izričito demantuju bilo kakav dug.

Foto-Ilustracija: Wikipedia/Suradnik13 Foto-Ilustracija: Wikipedia/Suradnik13

– Kad smo saznali o kome se radi, bio je to za nas veliki šok. Nikakvo dugovanje firma prema radniku ne postoji, niti ga je ikad bilo, a firma je njemu čak platila polaganje vozačkog ispita. Što se tiče drugog mladića, on nije imao nikakve veze sa našom firmom, niti ga ja lično poznajem, tako da mislim da je u pitanju čist hir. Drago mi je da se sve ovo napokon rešilo, da je policija otkrila lopove i da se vidi da mi kao firma nemamo nikakve veze sa ovim činom – komentarisao je juče Zvonimir Milas, direktor preduzeća “Autoherc – Autopoduzeće Imotski”.

Osim za krađu autobusa, policija je protiv dvojice mladića podnela prijavu i za provalu na benzinsku pumpu 20. februara, kada su ukradeni novac i prehrambeni proizvodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. februar 2017 | 17:34

    Ovo su hrvati sve uradili samo da bi se pojavili na bilo koji nacin u srpskim portalima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA