≫ 

Istorija se piše u martu: Putin i Erdogan se sastaju uskoro u Moskvi, u planu važni pregovori

Oba lidera su se sastali u oktobru 2016. godine u Istanbulu, gde su razgovarali o obnavljanju trgovine, gasovodu Turski tok i saradnji u Siriji

  • 6

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sastaće se sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Moskvi 9.-10. marta, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

PUTIN OSNIVA VOJSKU BUDUĆNOSTI: Sledeći rat vodiće se za umove ljudi, počinje borba "vojnika nevidljivog fronta"! (VIDEO)

- Potvrđujem. Pregovori između Putina i Erdogana su planirani - rekao je novinarima.

Objave o ovom sastanku pojavile su se u turskim medijima. Turski lider će učestvovati u Savetu Turska-Rusija koji se tiče saradnje ove dve zemlje.

Oba lidera su se sastali u oktobru 2016. godine u Istanbulu, gde su razgovarali o obnavljanju trgovine, gasovodu Turski tok i saradnji u Siriji.

Odnosi ove dve zemlje su u poslednjem periodu sve bolji, nakon što su u novembru 2015. godine bili drastično loši zbog obaranja ruskog vojnog aviona u Siriji, koji je srušila turska avijacija, prenosi RT. Rusija je tada uvela ekonomske sankcije Turskoj kao odgovor na ovaj incident.

Erdogan je kasnije poslao izvinjenje Putinu, rekavši da je Rusija "prijatelj i strateški partner" Ankare.

U februaru ove godine, u ruskim vazdušnim udarima ubijena su trojica turskih vojnika, a ranjeno je 11 na severu Sirije. Putin se odmah izvinio zbog ovog incidenta.

U decembru prošle godine ruski ambasador Andrej Karlov ubijen je u Ankari kada je držao govor na izložbi. Erdogan je osudio napad i pozvao na pokretanje istrage.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PEGIDA

    24. februar 2017 | 15:13

    Putine ne veruj nikada sakalu.

  • Mario

    24. februar 2017 | 13:31

    Sta pregovara sa tim divljacima

  • ATIMUS

    24. februar 2017 | 22:45

    Kako se putin rukuje i tapse sa ovim turcinom turcin se nakurcio sve radikalnije i pretece poruke salje balkanu i srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA