SRBIN U LEGIJI STRANACA: Naši borci su najjači na Balkanu! (FOTO)

Nikola (koji pravo ime čuva od javnosti), otkriva šta znači biti deo elitne jedinice francuske vojske koja je osnovana sredinom 1831. godine

  • 16

Srbin Nikola Stankov, proveo je sedam godina u Legiji stranaca, za kaju kaže da su naši borci najcenjeniji i da imaju prednost u odnosu na druge Balkance i ostatak sveta.

Ulemekove fotografije iz Legije stranaca su retkost: Ova je "najbolesnija" od njih (FOTO)

Ovaj Prijepoljac trenutno živi u Ofenbahu kod Frankfurta, a svoj legionarski put započeo je iz Beograda. Tu je dočekao bombardovanje i pad režima Slobodana Mikloševića, posle čega odlazi u Nicu, a potom u regrutni centar u Obanj.

Nikola (koji pravo ime čuva od javnosti), otkriva šta znači biti deo elitne jedinice francuske vojske koja je osnovana sredinom 1831. godine.

- Legija stranaca ima tamnu, ali i svoju svetlu stranu priče. Prvo se prođe kroz sistem provere. Ne smeš biti na Interpolovoj listi. Sitni prestupi se tolerišu, ali krupniji na internacionalnom nivou ne. Možda je nekad bilo drugačije. Na zdravstvenoj proveri ne primaju ako imaš neku manu ili nedostatak, jer za sve što tada ne zabeleže oni preuzimaju odgovornost i moraju da te leče. Fizička provera koja pokazuje da li si sposoban za osnovne aktivnosti - ispričao je on za portal Vestionline.

Foto: Wikimedia/Utente:Jollyroger Foto: Wikimedia/Utente:Jollyroger

Takođe je naglasio da nisu tačne legende koje kruže o tome da je Legija sklonište za mnoge kriminalce ogrezle u zločinu, koji su baš tu našli spas od duge ruke zakona u matičnim državama.

- Nema istine u svemu tome. Taj deo o kriminalcima nije baš u potpunosti tačan, kao i da odeš tamo i rizikuješ život za neku bednu platu. To je apsurd - dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ex legionar

    25. februar 2017 | 15:51

    Vojiska u kojoj je vojnik gospodin,vojiska gde ako želiš možeš da napreduješ i gde si solidno plaćen a o mogućnostima da se obrazuješ dobiješ državljanstvo kupiš stan i auto i da ne govorim.Danas je to jedna moderna vojna formacija u kojoj nema mesta za kriminalce gde je 70% vremena popunjeno sportskim aktivnostima raznim a 30% obukom i usavršavanjem.I da naglasim da onaj ko planira da ode u Legiju da bi bio Rambo i umišljeni komandos nema potrebe ni da pokuca na vrata te formacije dovoljno je da ostane kod kuće u fotelji i sa SPStation-om ispunjava sebi snove uz hladnu limunadu. A onaj ko je željan izazova i ima dobru volju a pri tome ima 18 i više godina zdrave zube dobro zdravlje i fizički je spreman da popne konopac odradi 5 zgibova pliva i trči može slobodno da se javi u Aubagne kod Marseja.

  • RS

    25. februar 2017 | 18:27

    U legiji samo francuzi mogu da napreduju.sve ostalo su samo prašinari.qurac od vojske.

  • BALKANSKI SPIJUN

    25. februar 2017 | 21:37

    Inace su mnogi legionari bili ukljuceni u napade na nasu vojsku i policiju na Kosovu...pogotovo su se istakli u napadu na Kosare sa ostalim placenim ubicama iz sveta ! Hvala NE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA