24 godine od otmice u Štrpcu: Porodice ubijenih nadaju se pravdi (VIDEO)

Nail Kajević, brat jednog od ubijenih, kaže da očekuje da ove godine bude završeno suđenje do sada optuženima

  • 9

Predsednik Opštine Prijepolje Dragoljub Zindović primio je danas, u okviru obeležavanja 24. godišnjice od otmice u Štrpcu, porodice otetih i ubijenih putnika.

Pročitajte šta je predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio prilikom posete Štrpcu

Zindović je tom prilikom rekao da je prijepoljska opština sve što je u njenoj moći i što je u njenoj nadležnosti, kada je reč o podižanju spomen obeležja i uručivanju jednokratne materijalne pomoći porodicama nastradalih.

Prema njegovim rečima, kod nadležnih organa je učinjeno sve kako bi bila pronađena tela svih, a sam zločin bio rasvetljen do kraja.

Nail Kajević, brat jednog od ubijenih, kaže da očekuje da ove godine bude završeno suđenje do sada optuženima.

- Porodice su očekivale da se ovaj slučaj mnogo ranije završi. Država bi mogla više da se angažuje kako bi smo pronašli tela naših najmilijih i sahranili ih po našim običajima kako bi pronašli duševni mir koliko je to moguće - rekao je Kajević.

Video pogčedajte ovde:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    27. februar 2017 | 18:08

    Uz duzno postovanje prema zrtvama moram da primetim da se tolika medijska paznja uopste ne daje stradanju vojnika u Tuzli. Niko i nepise o godisnjici stradalih u Kravicama koje su ubile upravo te iste muslimanske jedinice. Stradanje Srba ni u srpskim medijima nije bitni, ali stradanje muslimana je nesto izuzetno. Valjda je covek covek i kada se rodi dete nije nijedne vere. Mi im namecemo veru i pripadnost nekoj veei. Niko ne pominje stradao covek nego stradao bosnjak ili ko got. Ko je ovde lud? Sulja mulja poznatiji kao Ugljanin a poreklo vodi od Srba Ugljesa ( nek pokaze svoje porodicno stablo, ako sme) podrzava tuzbu protiv Srbije, ali nigde nece da osudi stradale u Kravicama.

  • Mina

    27. februar 2017 | 17:40

    Naci Ce se i Srbi koje grize savjest i reci gdje su grobnice.Tako je zahvaljujući dobrim srbima pronadjene grobnice u BiH,ne moze se nista sakriti.Sve ce doci na svoje jednog dana i mnogi Ce se postidjeti sta je neko radio u ime njihove vjere.Amin

  • Zvezdaš

    27. februar 2017 | 19:47

    Podrška ožalošćenim Porodicama. Nadam se da se zversko divljaštvo neće više nikad ponoviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA