64

Strani mediji pišu o sramoti Hrvatske: Osuli paljbu zbog marša desničara i urlanja "Za dom spremni"!

U tekstu, koji ima podnaslov "Stvari koje nisu dobre", oni su opisali sramotu s Trga bana Jelačića, spominjući da su se američka, hrvatska i zastava neonacističkog NPD-a, u nedelju vijorile cetrom Zagreba

MARS DESNICARA
Foto: Tanjug/HINA/Damir Senčar

Ekstremni desničari koji su marširali centrom Zagreba dospeli su i u strane medije, prenosi portal index.hr.

BRUKA: Hrvati dali podršku Trampu sa zastavom NDH i ustaškim pozdravom “Za dom spremni” (FOTO)

Osim što su se sramotili u granicama svoje države, sada su njihov pokušaj provokacije preneli i američki mediji Bazfid i agencija Asošijeted pres.

Bazfid je tekst o novoj sramoti u Hrvatskoj napisao pod naslovom: “Neonacisti mahali američkom zastavom i zakleli se Trampu”.

U tekstu, koji ima podnaslov “Stvari koje nisu dobre”, oni su opisali sramotu s Trga bana Jelačića, spominjući da su se američka, hrvatska i zastava neonacističkog NPD-a, u nedelju vijorile cetrom Zagreba.

Spomenuli su i da je američka ambasada oštro osudila ovaj sramotni ekstremno-desničarski marš.

Foto: Tanjug/HINA/Damir Senčar

Foto: Tanjug/HINA/Damir Senčar

Takođe, citirajući Asošijeted pres, naveli su da je grupa neonacista izvikivala slogane koji podržavaju nacistički ustaški režim, koji je “ubio desetine hiljada Jevreja, Srba, Roma i antifašista u koncentracionim logorima za vreme Drugog svetskog rata”, ističući da se moglo čuti urlanje “Za dom spremni“.

Asošijeted pres nije zaboravio ni da spomene morbidne nalepnice iz Vukovara koje su ovih dana dodatno sramotile Hrvatsku i upozorio da su u Hrvatskoj nacionalizam i desničarenje u porastu, posebno prema Srbima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Desničari, Hrvatska, Mediji, Neonacisti, Za dom spremni, Zagreb
Popularni komentari
 • K
  Kure

  A Oluja se slavi svake godine. To nema veze? Tek tamo se okupi bagra sa sve politicarima i urlaju se pjesme koje slave pokolj Srba. To ne smeta stranim medijima???

 • L
  LB

  Oni ih naoružali,priznali im državu bez riješenih unutrašnjih pitanja,dozvolili progon Srba,primili ih u EU i sad ih fol osuđuju za ono što im odobravaju već skoro osamdeset godina.Da nije žalosno bilo bi smiješno.

 • b
  boris

  STRANI MEDIJI ZGROŽENI
  Da nisu nosili US zastavu strani mediji a ni US ambasada nebi reagovali. Oni divljaju evo vise od cetvrt vijeka i nikada do sada ne reagovase. Srbi u Hrvatskoj zive svoju Golgotu na ocigled zapada kome su usta puna demokratije i ljudskih prava. Na ovoj istoj ikonografiji je i dosla Hrvatska nezavisnost zbog cega su se Srbi u Hrvatskoj i pobunili a inace da je sve islo demokratski i posteno danas bi Hrvatska bila drzava sa 2 konstruktivna naroda a Srbi bi joj bili lojalni i umesto 2% bilo bi nas 25%.

foto dana

video dana