Horor u Prokuplju: Komšije su mi upucale psa i raznele mu pola vrata! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

U Prokuplju je iz puške upucan kućni ljubimac porodice Cvetković, uprkos teškim povredama gazda je uspeo da ga spasi

  • 13

Mladen Cvetković iz Prokuplja za dlaku je spasao svog psa, kojeg je dan ranije neko pogodio metkom iz puške, a tom prilikom mu je razneto pola vratnog dela.

Teško povređena devojčica (9) u udesu u Prokuplju

Ako vas ujede pas, a želite odštetu od grada - moraćete da uradite jednu bizarnu stvar

Kako kaže naš sagovornik, ovo nije prvi put da truju i ubijaju pse u tom naselju, iako je reč o životinjama koje su u dvorištima. Slučaj je prijavljen policiji, a Mladen se nada da će oni naći počinioca.

- Zaista sam razočaran onim što sam doživeo, jer iako je reč o običnoj lutalici, koju smo pronašli jer ga je neko bacio, on je deo naše kuće i porodice. Sumnjam ko je to mogao da uradi, ali ne želim nikog da pominjem - kaže Cvetković.

On dodaje da je dan pre nego što je nedaleko od kuće pronašao ranjenog psa, kojem je pola vratnog dela bilo razneto od metka, čuo dva pucnja.

Fotografije su uznemirujuće:

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Živim u blizini rastovničkog mosta, koji je na izlazu iz grada i tog dana sam čuo dva pucnja. Bilo je puno pasa u okolini, jer je jedna keruša imala teranje. Nakon pucnja, naš pas nije došao ni popodne ni uveče kući. Mislio sam da se uplašio i sakrio negde.

- Nije ga bilo ni sutradan, pa sam sa majkom krenuo da ga tražim. Pronašao sam ga nedaleko od dvorišta kako leži u krvi. Pružio sam mu prvu pomoć i pozvao veterinara, koji je na sreću uspeo da ga spasi - kaže Mladen.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Sada se pas oporavlja, a Cvetkovići su odlučili da stvar isteraju do kraja, te su prijavili policiji.

Reč o mirnom psu koji nema pedigre, ali ga Mladen doživljava kao deo porodice i smatra da onaj ko je ovako nešto uradio iz čista mira nejakoj životinji, to može i bilo kom čoveku.

U Prokuplju je i ranije zabeleženo više slučajeva namernih, masovnih trovanja, posebno pasa lutalica, a pre osam meseci par lovačkih kerova namerno je otrovano na jednoj livadi gde vežbaju.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hazard

    28. februar 2017 | 12:55

    U zatvor tog sto je pucao

  • Ooooo

    28. februar 2017 | 13:21

    Osvetite psa!

  • ANA B.

    28. februar 2017 | 18:02

    Ma kakav zatvor. Ko se više plaši zatvora a i tamo trebamo mi da ih izdržavamo. Novčana kazna je spas - kazni ga po novčaniku tako da godinama otlaćuje kaznu. To je za Srbina najgora kazna.Samo novčane kazne i to neprimereno visoke, jedino na taj način može da se uvede red .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA