Mas: Zbog privrede vladu formirati što pre!

"Ekonomska situacija je izuzetno teška i zato je neophodno posao u vezi sa formiranjem nove vlade završiti u što kraćem roku", izjavio je ambasador Nemačke u Beogradu

  • 0

Za put Srbije ka EU mesec ili dva dana u formiranju vlade nije presudno, ali jeste kada je reč o ekonomskoj situaciji, koja je izuzetno teška, i zato je neophodno taj posao što pre završiti, izjavio je ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas.

- Put ka EU je bio i ostaće dug i mukotrpan, pa mesec više ili manje za formiranje vlade neće na njega mnogo uticati - ocenio je Mas.

Međutim, kada je reč o aktuelnoj ekonomskoj situaciji, koja je prema Masu veoma teška, vladu bi trebalo što pre formirati.

Nemački diplomata je istakao da je jasno da je za pospešivanje privrede neophodno da se mobilišu strane investicije.

Prema njegovim rečima, to je način da se otvaraju nova radna mesta, ne dozvoli da privredni rast dalje opada, odnosno omogući da se poveća i podstakne potencijal izvoza i ide ka ujednačenom trgovinskom bilansu.

- To se neće rešiti samo po sebi. Potrebna je vlada koja ima jasan koncept i koja će na jasan način postaviti prioritete - ocenio je Mas i napomenuo da je potrebno, a to je i ono što građani očekuju, da nova vlada ima plan za podsticanje privrede.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA