≫ 

Hrvati se masovno odriču državljanstva da bi dobili srpsko!

Državljani Hrvatske masovno se odriču hrvatskog državljanstva i to najviše radi sticanja srpskog, zatim norveškog i holandskog

  • 62

U zadnjih 20 godina iz hrvatskog državljanstva je otpušteno 86.746 osoba, a u istom periodu državljanstva se odreklo njih 606.

 Julian je Srbin iz Albanije. Živi u Tirani, radi u srpskoj firmi, oženjen je Albankom i poštuje SVE naše običaje!

Samo tokom prošle godine iz hrvatskog državljanstva otpuštene su 153 osobe, a 25 ljudi se odreklo državljanstva "Lijepe njihove". Najčešće ga se odriču radi sticanja državljanstva Srbije, Norveške i Holandije.

Kod podnošenja zahteva nisu dužni da navedu zašto su se odlučili na takav korak, ali najčešći razlozi za odricanje od hrvatskog državljanstva su zapošljavanje u državnoj službi neke druge zemlje. Da biste se ispisali iz državljanstva, morate zadovoljavati određene uslove, a sve to ima i svoju cenu, koja nije mala.

Ističu kako otpust iz hrvatskog državljanstva ne možete dobiti ako se protiv vas u Hrvatskoj vodi kazneni postupak zbog dela za koje vas terete po službenoj dužnosti ili ako ste u Hrvatskoj osuđeni na kaznu zatvora sve dok tu kaznu ne odslužite.

- Zahtev za prestanak hrvatskog državljanstva mogu podneti oni koji uz hrvatsko poseduju i strano državljanstvo ili im strana država garantuje prijem u njihovo državljanstvo pod uslovom prestanka hrvatskog državljanstva - kažu iz HR MUP-a.

Oni koji su već odselili iz Hrvatske zahtev mogu podneti i putem diplomatske misije ili konzulata Hrvatske u zemlji u kojoj žive.

U slučaju pozitivnog rešenja o otpustu ili odricanju, naplaćuje se taksa u iznosu od 2.520 kuna, što bi bilo 40.320 dinara.

Uz obrazac zahteva za prestanak hrvatskog državljanstva s upitnikom treba priložiti i biografuju, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, važeću identifikacijsku ispravu i dokaz stranog državljanstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    1. mart 2017 | 19:16

      Odričete li se sotone-hrvatskog pasoša Svi: Odričem! I svih boja njegovih?   Svi: Odričem! I svega sjaja njegova? Svi: Odričem! Vjerujete li u drzavne organe Srbije svemogućega, stvoritelja srpskog pasosa              Svi: Verujemo Vjerujete li u Srpski pasos koji ceo svet uvazava Svi: Verujemo Verujete kad dobijete Srpski pasos da ce te biti slobodni Svi:verujemo Pa dobro onda dobicete nas pasos!!!

  • mimi

    1. mart 2017 | 19:21

    gluposti ...Ni jedan Hrvst Nikad al Nikad ne bi uzo Srpsko drxavljanstvo ocito ne poznajete Hrvate...oni sa svojim pasosom po celoj Evropi mogu da putuju o rade eno moji rodjaci imaju i Srpski i Hrvatski pasos dvojno drzavljanstvo sa Hrvatskim otvorili gradjrvinsku firmu i rade u Nemackoj Nemci om od kad dozvoljavaju a sin.im otiso u Irsku i radi kao masinski izrnjer opet sa Hrvstskim papirima a ovde zavrsio fakult..

  • ja

    1. mart 2017 | 18:32

    da nisu to nasi Srbi koji se odricu njihovog drzaljanstava?jer nemogu tamo da zive !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA