≫ 

Džihadisti imaju novu metu i sada su im uputili prvu jezivu poruku: "Dolazimo, teći će reke krvi"

- Mi smo vojnici kalifata i doći ćemo do vas te vam prevesti jezik našeg oružja, posejaćemo krv poput reke - preti džihadista u jezivom snimku

  • 10

Džihadisti takozvane Islamske države po prvi put su, u jezivoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama, otvoreno zapretili napadom na Kinu. Ovo je prva javna pretnja Islamske države metama u Kini.

Britanci u strahu od džihadista: Svakog trenutka može da se desi teroristički napad

Na snimku prete da će tom zemljom "krv teći poput reke", a na njemu se takođe vide kineski militanti, pripadnici etničke grupe Ujgur.

- Mi smo vojnici kalifata i doći ćemo do vas te vam prevesti jezik našeg oružja, posejaćemo krv poput reke - preti džihadista u jezivom snimku, prenosi Index.hr.

Snimak prikazuje jednog od boraca kako preti krvavim napadima, a potom ubija osobu koju džihadisti nazivaju "kineskim doušnikom".

- Ovo je prva direktna pretnja Kini od strane Islamske države i prvi put da su pripadnici Ujgura zakleli na vernost samoproglašenoj Islamskoj državi - komentariše dr Majkl Klark, stručnjak na australijskom Fakultetu za nacionalnu sigurnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    2. mart 2017 | 08:57

    Znaci pocelo je i to. CIA i NATO bas traze djavola, prvo su cackali Rusiju, nije im uspelo sad cackaju Kinu. A daj boze da se udruze Kina i Rusija pa da se vidi ko ce izvuci deblji kraj.

  • Kami

    2. mart 2017 | 08:37

    Sad' ce kinezi da pozute od straha!

  • Ccc

    2. mart 2017 | 10:15

    Kome oni prete..za 24 sata ce jih kina istrebit..ko buve..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA