≫ 

Marin Le Pen izgubila imunitet u Evropskom parlamentu zbog tvitova o Islamskoj državi

Ona je na svom nalogu postavljala fotografije žrtava ISIS-a

  • 2

Liderka Nacionalnog fronta Marin Le Pen izgubila je imunitet u parlamentu Evropske Unije zbog svojih tvitova o Islamskoj državi.

Prvo je gola članica Femena prekinula konferenciju za štampu, a danas projektili i suzavac na protestu protiv Marin Le Pen (FOTO)

Le Penova je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter postavljala uznemirujuće fotografija žrtava džihadista.

Za odluku da se oduzme imunitet Francuskinji podržala je većina članova u plenumu skupštine EU, preneo je Rojters.

U decembru 2015. godine, Le Penova je na Tviteru postavila tri uznemirjuće fotografije ubistava izvršenih od strane ISIS-a. Na jednoj od fotografija je bilo telo Džejmsa Folija, koji je obezglavljen u avgustu 2014. Njegova porodica je tada rekla da su "suboko uznemireni zbog neželjene upotrebe Džima u političke svrhe Le Penove".

Tvitovi liderke desničarske stranke bili su njen odgovor novinaru Žan Žakeu Bordinu, koji je uporedio njenu nacionalističku retoriku sa onom koju upotrebljava Islamska država.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbenda

    2. mart 2017 | 12:10

    Pa da ne podrzava politiku vecih sila da je dzihad dozvoljen gde njima odgovara. Ponavlja se istorija Sulejmana velincanstvenog kad mu papa dozvolio da udje na tlo Evrope za dobre pare, pa kad je Sulejman dovoljno ojacao napao je bas te papske silne drzave..ovaj put ni krstaski ratovi nece pomoci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA