≫ 

UBILI GA ZBOG MOBILNOG I TELEVIZORA: Pronađene ubice čoveka koji je primao američku penziju

- Kada su izvršili krivično delo, iz džepa od pantalona žrtve su uzeli mobilni telefon, a iz sobe televizor, nakon čega su zaključali stan i dali se u bekstvo - ističu iz MUP-a

  • 4

Makedonska policija je za veoma kratko vreme uspela da pronađe i uhapsi ubice penzionera V.M. (65) iz bitoljskog sela Mogila, koji je živeo u iznajmljenom stanu u Prilepu na bulevaru Goce Delčev.

Mladić (23) izboden na Zelenom vencu!

NOVI DETALJI ZLOČINA U OHRIDU: Komšinicu onesvestio vodovodnom cevi, pa je zaklao (FOTO)

Iza brave su se našli S.M. ( 32 ) i V.M. ( 33 ) iz Prilepa. Oni su privedeni u policijsku stanicu u Kavadarcima, gde su priznali zločin, izjavivši da su penzionera V.M. ubili još 27. februara.

Zločin je otkriven tek pre dva dana zahvaljujući M.M. ( 53 ), koji je penzioneru iz Mogile izdavao svoj stan pod kiriju. Pošto nekoliko dana nikako nije uspevao da stupi u kontakt sa podstanarom, M.M. je od policija zatražio da nasilno otvore vrata njegovog stana.

Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography

Policija je to i uradila, a kada su ušli u stan, zatekli su jeziv prizor. Penzioner iz Mogile je ležao na podu sav obliven krvlju. Inspektorima je već tada bilo jasno da je V.M. bio ubijen sa nekoliko uboda nožem u gornji deo tela, ali se nije znalo da li se radi o jednom zločincu ili više njih.

Sada je i ta dilema rešena, a ubistvo je izvršeno zbog novca, jer je ubijeni V.M. bio korisnik američke penzije.

Nakon hapšenja S.M. i V.M., policija je saopštila da su ubice duže vreme poznavale penzionera i da su često svraćali kod njega. To su uradili i kritičnog 27. februara, a pre nego što su ga posetili, svratili su u prodavnicu i kupili alkohol, koji su potom zajedno pili.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Misleći valjda da je penzioner dosta popio, "prvoosumnjičeni je - kako se navodi u policijskom saopštenju – od žrtve zatražio određenu sumu novca, a kada ih nije dobio, iz kuhinje je uzeo nož, prišao je žrtvi iza leđa i zario mu nož u predelu bubrega".

Osetivši oštar bol, zaprepašćeni penzioner se naglo okrenuo, a nasilnik mu je potom zadao još jedan udarac nožem u grudi, nakon čeg je V.M. mrtav pao na pod.

"Drugoosumnjičeni je svo vreme bila prisutna tokom izvršenja krivičnog dela", stoji u saopštenju MUP-a, a iz toga se može zaključiti da se radi o zločincima - muškarcu i ženi.

- Kada su izvršili krivično delo, iz džepa od pantalona žrtve su uzeli mobilni telefon, a iz sobe televizor, nakon čega su zaključali stan i dali se u bekstvo - ističu iz MUP-a.

Protiv dvoje osumnjičenih S.M. i V.M. podnete su krivične prijave zbog ubistva.

Daljinac baner

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dudule

    4. mart 2017 | 23:38

    Koliko pametan treba da budes pa da poslije ovakvog zlocina uzmes mobilni, koji se locira za 2 minuta...

  • Crni

    5. mart 2017 | 07:56

    Smrtna kazna bez razmisljanja

  • zvekete

    5. mart 2017 | 01:21

    To samo kod nas tupsoni rade , misle ako se covek vratio iz inostranvsta da je pun love pa da je imao kintu zivio bi u americi nebi se ni vratio a drugo lova se cuva u banci ( posto je legalno zaradjena )a ne u slamarici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA