≫ 

Čanak: Spreman sam da priznam nezavisnost Kosova

"U ime mira na Balkanu, izražavam spremnost da takvu odluku podržim"

  • 58

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je danas da je spreman da prizna nezavisnost Kosova, tvrdeći da je to faktičko stanje, da je Kosovo nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije.

Obistinjuju se crne slutnje: Hašim Tači hoće da pravi VOJSKU KOSOVA!

Čanak je naveo da su problemi sa kojima se Srbija suočava veliki i brojni i zahtevaju preuzimanje odgovornost i za odluke koje se moraju doneti, a da je jedna od takvih odluka priznati faktičku nezavisnost Kosova.

- U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenja dva naroda, izražavam spremnost da takvu odluku podržim - rekao je Čanak, a navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, iako predsednički kandidati i političari ističu da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, interesi Srbije zahtevaju da se suočimo sa činjenicama.

- A činjenice su tvrde i neumoljive - Kosovo je priznato kao nezavisna država i više nije u sastavu Srbije. Priznati ovu činjenicu znači navući na sebe bes. Ignorisati je znači nastaviti sa politikom čeonog sudara sa stvarnošću - naveo je Čanak.

On je dodao da "za razliku od nekih kandidata" ne želi da učestvje u politici "koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost i koja beži od činjenica ma koliko da su one neprijatne".

Daljinac baner

 

Baneri, Izbori 2017

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB RUS

    5. mart 2017 | 17:36

    KO SI TI DA GA PRIZNAS DA TI NIJE DEDOVINA

  • Фамилија

    5. mart 2017 | 17:35

    Ти би и Војводину признао да можеш

  • SrbIN

    5. mart 2017 | 17:39

    Bitno je skrenuti paznju na sebe pa makar i glupostima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA