Završen 45. Fest: Veliki trud se isplatio, sale pune, publika prezadovoljna

Umetnički direktor Festa Jugoslav Pantelić rekao je da je jako zadovoljan festivalom

  • 0

Dodelom nagrada i projekcijama filmova "Tišina" Martina Skorsezea i "Afterparti" Luke Bursaća sinoć je su Sava centru završen 45. Fest.

Nagrada "Beogradski pobednik" za najbolji film na 45. FEST-u pripala ostvarenju hrvatske autorke "Ne gledaj mi u tanjir" (VIDEO)

Umetnički direktor Festa Jugoslav Pantelić rekao je da je jako zadovoljan festivalom:

- Uložili smo mnogo truda i videli pune sale, zadovoljne gledaoce, novinare koji izveštavaju o svakom detalju festivala...Sve to nam govori da nije bio uzaludan ogroman rad u proteklih godinu dana. Još kada nagrade odu u prave ruke i procenu žirija potvrdi publika, onda mogu da kažem da sam prezadovoljan 45. izdanjem Festa. Sledeći 46. Fest počinje 23. februara 2018. godine - kazao je Pantelić.

Nataša Ilić, vršilac dužnosti direktora Centra beogradskih festivala, smatra da bi bila neskromna kada bi kazala da je nezadovoljna festivalom.

- Kao organizatori mi smo obratili pažnju na neke stvari koje bi sledeće godine mogli da poboljšamo. Naša zajednička želja je da Fest postane zajednički festival na mapi Evrope. Ljudi iz organizacije dva velika filmska festivala tražila su partnesrki odnos sa nama, i verujem da ćemo za sledeći Fest uspeti da organizujemo velika iznenađenja na radost publike - kazala je Ilić.

Ona je istakla da duguje veliku zahvalnost medijima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sigurna sam da su nas novinari ove godine pratili bolje nego ikada i da su rezultati vidljivi. Bilo nam je veoma važno da se u publici 45. Festa nađu mladi i cele porodice i mislim da smo u tome uspeli. Zahvaljujem se svima koji su se potrudili da Fest raste. Fest je najznačajnija gradska manifestacija i verujem da će tako i ostati u budućnosti - kazala je Ilić.

Na ovogodišnjem festivalu prikazano je 95 premijernih filmova.

Festival je otvorila diva svetske kinematografije, italijanska glumica Monika Beluči.

Fest svake godine, zbog velikog interesovanja za određene filmove, svojim gledaocima omogući da nadoknade propušteno, te će tako danas na nekoliko lokacija širom Beograda moći da pogledaju najtraženija, ali i najznačajnija ostvarenja iz nekoliko selekcija.

Među njima se nalaze i pobednik ovogodišnjeg Berlinala, film koji se našao na specijalnoj projekciji iznenađenja, mađarski "Na duši i telu", zatim iranski "Trgovački putnik", nagrađen prestižnim Oskarom za najbolji film van engleskog govornog područja, kao i najbolji film 45. Festa "Ne gledaj mi u tanjir".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U Sava Centru, pored pomenutog pobednika festivala i pobednika Berlinala, biće prikazan i "Mančester na moru", na repertoaru "Sinepleksa" naći će se "Raj", "Divni dani u Aranhuezu", "Kraljica Španije", "Nevidljivi svedok", "Čovek sa hiljadu lica" i "Potpuni stranci".

U Dvorani Kulturnog centra Beograda prikazivaće se "Počasni građanin", "Povratak u Montauk", "Toplotni udar", u Domu omladine Beograd "Potpuni stranci", "Paterson" i "Sluškinja".

PostFESTum u bioskopu "Fontana" obuhvatiće ostvarenja "Ljubav nije stranac", "Raj", "Trgovački putnik" i "To je samo kraj sveta".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA