Sve smo bliži pravom leku za bolest koja ubija milione: Rak će za deset godina biti prošlost!

Cilj ruske metode je da se pacijenti spasu svih negativnih posledice hemioterapije i da se što efikasnije spreči razvoj ćelija raka

  • 11

Revolucionarni ruski lek za karcinom, čije su otkriće u nedelju objavili naučnici sa čuvenog moskovskog univerziteta "Lomonosov", mogao bi da pobedi ovu opaku bolest već za deset godina, tvrde srpski onkolozi. Toliko je, naime, potrebno da ova terapija ruskih stručnjaka prođe sva potrebna istraživanja i uđe u praktičnu promenu.

Doktor Đokić najjači na svetu, anđeo čuvar dece obolele od karcinoma: Kod njega su svi klinci pobednici, a kao nagradu dobijaju diplomu

Revolucionarno otkriće ruskih naučnika: Tvrde da su otkrili lek za rak, evo koji je!

Pronalazak koji pomoću silicijumskih čestica, putem ultrazvuka, specijalnom metodom uništava samo bolesne ćelije, biće najbolja i nabezbolnija zamena za hemioterapiju, jer će neutralisati sve njene negativne posledice , smatraju najbolji onkolozi.

Direktor Onkološkog centra Kragujevac Aleksandar Dagović kaže za Informer da otkriće ruskih naučnika ohrabruje jer će ubrzati otkrivanje karcinoma i olakašati mučne posledice hemioterapije. Međutim, kako ističe, do primene i realizacije ove ideje u praksi potrebno je obaviti još mnoštvo istraživanja i dati odgovore na niz pitanja, a za to će biti potrebno još desetak godina.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro, Profimedia/Sciencephoto RM Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro, Profimedia/Sciencephoto RM

- Pronalazak ruskih naučnika je sjajna vest, iako je korišćenje nanotehnologije u lečenju karcinoma nešto o čemu se priča već godinama. Cilj ove metode je da  se pacijenti spasu svih negativnih posledice hemioterapije i da se što efikasnije spreči razvoj ćelija raka. Koliko god otkriće ruskih naučnika deluje realno, moraće da prođe cela decenija opsežnih ispitivanja da bi ovaj lek ušao u redovnu primenu - objašnjava Dagović.

Direktor beogradskog Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Radan Džodić kaže da izum ruskih kolega deluje veoma ambiciozno i ohrabrujuće, ali da će svakako morati da prođe niz provera.

- Vesti iz Rusije ulivaju optimizam, ali moramo još sačekati da klinička ispitivanja potvrde otkriće sa "Lomonosova". Ako njihov pronalazak dobije naučnu potvrdu, mogao bi da bude u primeni za 10 do 15 godina. A dotle ćemo se s rakom boriti aktuelnim lekovima i terapijama - kaže Džodić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. mart 2017 | 11:50

    Smesno,rak i danas moze da bude proslost ali sta ce onda farmaceutska mafija? A za deset godina kad se rak regulise doci ce mnogo novih izmisljenih bolesti iz labaratorije.

  • dex

    7. mart 2017 | 12:10

    Al zato u narednih 10 godina će izumreti 2/4 populacije ... to nije više misterija lek postoji i način lečenja Al farmaceutska mafija to neda na uvid običnom svetu, tj siromašnoj klasi...

  • stvarno?

    7. mart 2017 | 11:50

    to je samo vest. lek postoji odavno ali ga farmo mafija ne daje. ni jedan politichar ne umire od raka ili ti doktori. svi jedu penziju jos 30 god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA