Još 50 škola u programu Bitka za znanje i akciji KODigranje!

Odmah po završetku obuka, nastavnicima iz svake od ovih 50 škola biće uručeno po 5 mBot robota koji su donacija za njihovu ustanovu, a uz pomoć kojih će njihovi đaci učiti osnove programiranja i kodiranja

  • 0

U periodu od 8. do 10. marta, u okviru programa Bitka za znanje, biće organizovan drugi krug obuka za stručno usavršavanje nastavnika iz još 50 škola u Srbiji, za korišćenje mBot robota kao nastavnog sredstva.

Bitka za znanje: Roboti stigli u 81 školu, osnovci počinju da uče programiranje

Obuke će se održati u Užicu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i Beogradu, a pohađaće ih ukupno preko 70 nastavnika iz: Bajine Bašte, Sevojna, Sjenice, Karana, Užica, Kladova, Knjaževca, Merošine, Brzog Broda, Ražnja, Obilića, Srbobrana, Bačke Palanke, Kule, Odžaka, Rume, Nove Pazove, Subotice, Jagodine, Kostolca, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Glibovca, Gornjeg Milanovca, Leška, Sočanice, Loznice, Beograda, Kosovske Mitrovice, Klokota i drugih mesta.

Odmah po završetku obuka, nastavnicima iz svake od ovih 50 škola biće uručeno po 5 mBot robota koji su donacija za njihovu ustanovu, a uz pomoć kojih će njihovi đaci učiti osnove programiranja i kodiranja.

Foto: Promo Foto: Promo

Predavači tokom ovih radionica biće programeri iz Centra za kreativno razmišljanje Kliker, a realizaciju obuka omogućilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Krajem februara, u okviru programa Bitka za znanje i akcije KODigranje, organizovan je prvi krug obuka za nastavnike iz 81 škole u Srbiji i tom prilikom podeljeno je ukupno 405 robota.

Foto Promo Foto Promo

Za učešće u programu Bitka za znanje i akciji KODigranje, koje za cilj imaju da programiranje – najtraženije i najperspektivnije zanimanje uvedu u osnovne škole na način prilagođen deci, prijavilo se 335 škola iz svih krajeva zemlje. Kroz narednih nekoliko nedelja, u program će biti uključene i preostale 204 škole, što znači da će u okviru akcije do kraja školske godine biti podeljeno ukupno 1675 mBot robota.

Foto: Promo Foto: Promo

Liga KODigranja, u kojoj će učestvovati učenici iz 335 škola u Srbiji, biće organzovana u tri kola – krajem aprila, krajem maja i u junu kada je planirano veliko finale.

Više informacija o programu dostupno je na sajtu www.bitkazaznanje.rs

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA