≫ 

Vučić u Subotici: Idemo samo napred, vratili smo Srbiju iz minusa u plus

U Subotici je održana konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića

Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore. U Subotici je održana konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. On je poručio da će Srbija samo da se razvija i jača i ide napred ali i da neće dozvoliti nikome da je ponižava i urušava.

TEŠKI IZBORI U TURBULENTNO VREME! Vučić: Ja se borim za Srbiju, a ostali - protiv mene

Vučić: Boriću se za svakog građanina Srbije

17.44 - Praćen ovacijama na binu je izašao premijer i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

- Ponosan sam što ste okupili uprkos kiši i ponosan sam ko se sve okupio - rekao je Vučić i pozvao okupljene da još jednim aplauzom pozdrave Sagmajstera i Štefaneka.

On se potom osvrnuo i na prijateljstvo sa Ištvanom Pastorom.

- Kada nam otvaraju poglavljaju poglavlja u Briselu, uvek dođe mađarski ministar koji nam uvek ukaže poštovanje. A to je zato što razgovara sa Ištvanom Pastorom. Naša je velika obaveza da Mađari žive bolje, ovo je njihova otadžbina koliko i naša - rekao je Vučić.

On je pozvao Mađare da razmisle kako sam se prema njima odnosio u prethodne četiri godine.

- Neka sude po delima, a ne po rečima. Neka Mađari vide ko je spreman da radi za njih, ako ne racionalno, a ono srcem - podvukao je Vučić.

Vučić je podsetio da je država u Suboticu uložila mnogo novca, da je posle 25 godina započet, a, kako je rekao, biće i završen, "ipsilon" krak auto-puta, da se radi na obnovi Narodnog pozorišta u centru grada, da sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom postoje planovi da se od Palića napravi jedno od najlepših mesta u Srbiji...

On je podsetio na reči Viktora Igoa, da budućnost stvaraju snovi i naveo da za svako mesto u Srbiji ima san i pozvao građane da te snove sanjaju zajedno i da ne dozvole onima koji su zemlju uništavali i urušavali da se vrate na vlast.

Kako je rekao povratak takvih na vlast, koji ni sednice vlade nisu održavali, neće i ne može da dozvoli.

- Hoćemo li takvu Srbiju - ja neću i ne mogu da gledam takvu vladu koja ne brine o interesima svojih građana - poručio je Vucić.

On je naglasio i da će Srbija od 2016 do 2020 imati tri puta veći rast nego što će prosečno imati zemlje članice EU.

- U prošlo vreme imali su minus dva, minus tri...sve nam je išlo u minus, i vratili smo Srbiju iz minusa u plus - podvukao je Vučić.

17.40 - Za govornicom se našao još jedan sportista - rvač Davor Štefanek.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

- Ja nisam političar i ne bavim se politikom, ali moram da podržim ljude, koji su nas podržali - rekao je Štefanek i podsetio na velike sportske uspehe u prethodnom periodu.

On se zahvalio i Ministarstvu omladine i sporta i podsetio na susret sa premijerom Aleksandrom Vučić u Vladi.

- Da nije bilo pomoći države, mojih roditelja i Subotice, nikad ne bih postao olimpijski šampion. zato ću uvek podržati one koji pomažu sportiste - rekao je Štefanek

17:30 - Sledeći govornik je predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM Ištvan Pastor.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Pastor je poručio da je kandidat i SVM i da će učiniti sve da on bude predsednik Srbije.

- Ne činimo to samo zbog prijateljstva, koje smo gradili godinama, već iz ubeđenja da ćeš biti dobar predsednik Republike - rekao je Pastor Vučiću, koji je potom svoj govor nastavio na mađarskom.

- SVM je mala, manjinska stranka, građanski opredeljenja, koja drži do sebe, ali i poštuje sve okolo. Vodim računa o zajedničkom interesu i interesu svog naroda, koji se prožimaju i dopunjavaju. Ako govorim o budućnosti, nema bitnijeg od mira, nema bitnijeg za nas od međusobnog poštovanja. I iz tog razloga učinićemo sve da Aleksandar Vučić bude predsednik Republike Srbije u prvom krugu - istakao je Pastor.

17.26 - Na binu je izašao legendarni motocikljista Gabor Sagmajster.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

On se zahvalio ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, pokrajinskoj vladi i vladi Srbije na pomoći koja mu je pružena.

17.20 - Prvi se okupljenima obratio predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Srbija danas ima za koga da glasa, poručio je Mirović i napomenuo da su rezultati Aleksandra Vučić garant pobede na predsedničkim izborima.

- Kada je reč o energiji sa kojom se bori sa Srbiji, kada je reč o rezultatima u stabilizaciji javnih finansija, kada je reč o rezultatima u godinama iza nas su garant izborne pobede - pobede Aleksandra Vučića - istakao je Mirović.

- Ovo će biti veoma teška borba. Borba koju ćemo voditi do poseldnjeg sata izbornog dana, 2. aprila - rekao je Mirović.

- Moramo se izboriti sa lažima i zloupotrebama koje šire drugi kandidati, sa njihovim crnim fondovima. Na našoj strani je istina, na našoj strani su rezultati. Vojvodina će glasati za Aleksandra Vučića, ali ne samo Vojvodina, nego i centralna, južna, istočna Srbija, Šumadija. Živeo Aleksandar Vučić! - poručio je pokrajinski premijer.

17.15 - Vučić je ušao u halu, praćen ovacijama i aplauzom okupljenih.

Konvenciji predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića prisustvuje veći broj ministara, kao i najviših funkcioneri SNS, SPS i SVM.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

U prepunoj sportskoj hali okupilo se više hiljada građana, simpatizera i članova SNS. Miting je počeo himnom “Bože pravde”, a prisutni su nosili stranačke zastave i obeležja.

Baner Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maya

    7. mart 2017 | 19:51

    I pored oštrih komentara na račun svakog ko podrži Vučića mnogi su hrabri i javno pokazaju svoju podršku, kako javne ličnosti tako i obični građani, to je najbolji znak da Vučić vredi i da radi u interesu Srbije i njenih građana.

  • Tole

    7. mart 2017 | 19:51

    Raduje me to sto Vucic radi podjednako na razvoju svih krajeva Srbije.

  • SrbIN

    8. mart 2017 | 14:45

    Hvala bogu da smo se zajedno okupili i Srbi i Madjari napred do pobede Vucicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA