Jovanović: Drugi krug predsedničkih izbora biće referendum

Potpisi za kandidaturu Jeremića biće uskoro predati RIK-u na "simboličan način"

  • 5

Portparol tima predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nikola Jovanović, ocenio je danas da će Jeremić ući u drugi krug izbora zajedno sa kandidatom vladajuće koalicije Aleksandrom Vučićem i da će to biti svojevrstan referendum na kome će se građani izjašnjavati da li žele dobro da žive. Dodao je i da je većina građana za promene.

Jeremić: Ukinuću zakon o smanjenju penzija

Jovanović tvrdi da izborni proces prate neregularnosti koje, kako kaže, pokazuju nervozu i nesigurnost vlasti, uveren i da će biti drugog kruga u koji će ući Vučić i "predstavnik promena na bolje" Vuk Jeremić, te da će to biti "referendum o životu" građana.

On je ponovo pozvao Vučića da podnese ostavku na mesto premijera budući da je predsednički kandidat, te da, kako je rekao, prestane da koristi javne i državne resurse za kampanju.

Naveo je i da će potpisi za kandidaturu Jeremića biti uskoro predati RIK-u na "simboličan način", ali nije precizirao kada i kako će to biti učinjeno.

Odgovarajući na pitanja o finansiranju kampanje Vuka Jeremića, Jovanović je rekao da je ona finansirana iz domaćih izvora prema Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti, a ne iz inostranstva i od tajkuna, te da će izveštaj o trošenju novca biti predat nadležnim državnim organima.

Dodaje da Jeremićevu kampanju ne finansira Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), te da su podaci o članovima tog instituta kao i sve njihove aktivnosti na sajtu tog centra.

Kaže da je Poreska uprava upoznata sa svim tim aktivnostima u vezi sa finansijama, te da nisu nađene nikakve neregularnosti.

Najavio je da će Jeremić sledeći skup održati u nedelju u Kragujevcu.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA