Izvrstan odziv na ovogodišnje takmičenje Effie uz rekordan broj prijava

Na temelju slogana „Ideje koje deluju“, nagrada Effie dodeljuje se za najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama na temelju kriterijuma efikasnosti

  • 1

Službeno su zatvorene prijave na ovogodišnje izdanje takmičenja Effie, u sklopu kojeg će se dodeliti prestižna nagrada za izvanredno i efikasno tržišno komuniciranje. Takmičenje je deo festivala Dani komunikacija, koji će se održati od 30. marta do 2. aprila u Rovinju, a ove će godine za nagradu za odlične i efikasne marketinške kampanje konkurisao je sveukupno 51 projekt, što je porast od preko 40 odsto u poređenju s prošlom godinom.

Na temelju slogana „Ideje koje deluju“, nagrada Effie dodeljuje se za najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama na temelju kriterijuma efikasnosti, tj. na temelju uspešnog povrata sredstava uloženih u marketinške kampanje.

Ove godine prijavljen je 51 projekt, s najvećim brojem prijava iz industrije finansijskih i osiguravajućih usluga. Između prijavljenih projekata, 20 stručnjaka industrije i članova žirija odabraće dobitnike zlatnih, srebrnih i bronzanih nagrada Effie u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata.

- Povećanje broja prijava u poređenju s prošlom godinom potvrda je da su efikasnost i merljivi poslovni i komunikacijski ciljevi sve važniji aspekti razrade i realizacije marketinških kampanja na hrvatskom tržištu i za agencije i za oglašivače. Naravno, povećanje broja prijava vidimo i kao potvrdu da je nagrada prepoznata kao važno priznanje struke. S obzirom na visok nivo strateškog promišljanja i pažljivog raspolaganja ulaganjima u prijavljenim projektima, odluka o pobednicima biće uzbudljiv izazov za ceo žiri - rekao je Darko Ivančević, predsednik žirija takmičenja Effie i globalni potpredsednik brenda Staropramen unutar grupacije MolsonCoors.

Foto: Promo Foto: Promo

Dobitnici po pojedinačnim kategorijama i dobitnik nagrade Grand Prix Effie biće proglašeni na festivalu Dani komunikacija u Rovinju. Sve informacije o takmičenju Effie dostupne su na službenim stranicama takmičenja www.effie.hr, a trenutno su otvorene i prijave na strukovna takmičenja IdejaX, Mixx i Young Lions.

Više informacija o festivalu i kotizacijama dostupno je na službenim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele ∆¶

    8. mart 2017 | 16:03

    Imamo samo danas sutra je kraj!! Pozdravili su nas visko veliki pobednici zvani pink panter!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA