Pokažite projekte da ćete zaposliti ljude i dobićete novac: Vučić o subvencijama domaćim kompanijama

Premijer Vučić kaže da Vlada Srbije pod istim uslovima subvencioniše domaće i strane kompanije, ali samo one koje zapošljavaju nove radnike

  • 3

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Lebanu da Vlada Srbije pod istim uslovima subvencioniše domaće i strane kompanije, ali samo one koje zapošljavaju nove radnike.

 

Topi se javni dug Srbije - u januaru pao na 69 odsto BDP-a

 

Vučić: "Jela Jagodina" dokaz uspeha naših ljudi

 

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska nekadašnje fabrike 15. maj eksporteks u Lebanu, kao primer naveo da će sutra u Čačku biti potpisan ugovor sa dve srpske kompanije o subvencionisanju.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- To nije problem, ali prvo moraju da pokažu projekte da se zapošljavaju ljudi. Najviše se radujemo kada stimulišemo i subvencionišemo domaće kompanije - rekao je Vučić.

 

Premijer je istakao da su uslovi isti kao za strane investicije, u skladu za zakonima u uredbom vlade o subvencionisanju.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Kada imate novca u budžetu, onda ovakve stvari možete da radite - rekao je Vučić.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    10. mart 2017 | 18:10

    Meni se cini da vise forsirate strane kompanije,ali ih usovite da saradjuju I sa domacim kpmpanijama.Tako cete povecati zaposlenost,smanjiti drzavne parazite I sto je najvaznije,novac da ide u nase kase I nase banke.

  • Dejan

    10. mart 2017 | 20:57

    Znam ljude koji su prošle godine dobili od države povoljan kredit za razvoj od 4 posto kamate i grejs periodom od godinu dana. Od toga su kupili nameštaj,vratili dugove a ništa nisu uložili i zapošljavanje i proširenje proizvodnje.Eto ima i takvih

  • Sa

    11. mart 2017 | 11:25

    Aha,pa koliko dobije nas privrednik da zaposli nase radnike sa biroa,ili koliko biro daje za samozaposljavanje...neku bjedu, da kupi konopac da se objesi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA