PALA KONAČNA ODLUKA: Evo da li će i kada biti vraćen obavezni vojni rok!

Procena je da bi nas vraćanje obaveznog vojnog roka koštalo 70 milijardi dinara

  • 47

Ministar odbrane Zoran Ðorđević izjavio je da u Srbiji neće biti vraćanja obaveznog služenja vojnog roka, navodeći da bi to državu skupo koštalo.

Ovako se služila vojska u JNA: Jeo se DRNČ, a njime se čistilo i oružje. Tetovaže govore sasvim drugu priču (VIDEO)

Procena je da bi nas vraćanje obaveznog vojnog roka koštalo 70 milijardi dinara i da bi trajalo nekoliko godina, rekao je Ðorđević u intervjuu za beogradske medije.

- To bi nas skupo koštalo u ovom trenutku, pogotovo što možemo da se oslonimo na profesionalnu vojsku - naveo je ministar odbrane.

On je naveo primer Švedske koja nije mogla odmah to da uradi, nego joj je trebalo dve godine, a podsetio je i da Ustav dozvoljava prigovor savesti na vojnu službu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojnik

    12. mart 2017 | 10:42

    Možemo da se oslonimo na profesionalnu vojsku.? Pa na koju vojsku, svakim danom napušta po nekoliko desetina iskusnih vojnika. Jer na onu vojsku u kojoj vojnik ima 30-ak hiljada , podoficir 40-ak , a oficir ne ni punih 46 hiljada.? Pametnih i školovanih ljudi u vojsci sve manje ostaje, na koju vojsku misli tačno ministar?

  • beogradjanin

    12. mart 2017 | 10:49

    Nema te cene kada je sloboda u pitanju! Zivimo kao psi, a ovima je draze da te pare daju strancima za toboze zaposljavanje. Zemlju im poklanjaju, prirodne resurse, sve nekadasnje gigante..... A sve pod izgovorom SRBI SU GLUPI! Stranci znaju bolje. Pa draga braco srbi, tim strancima ne odgovara vojska srbije. Odgovara im da budemo robovi od 200eura. Najjeftiniji robovi u evropi!!! Kada se pocnu prodavati javna preduzeca ZNAJTE DA JE KRAJ!!! NECE NAM DATI NI 50 EURA!!!

  • Kiza

    12. mart 2017 | 10:10

    Jel to ona profi vojska sto radi za 30000 dinara i nje jos malo pa nece biti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA