≫ 

Frizeri u ogromnom problemu: Ako ne zatvorimo radnje zbog novog nameta, poskupićemo cenu friziranja!

Ova promena je deo pravilnika o obaveznim zdravstvenim pregledima

  • 5

Od pre par meseci svi frizeri su obavezni da tokom sanitarnih pregleda odrade dodatne laboratorijske analize, što će ih koštati duplo više nego do sada.

Pre nego što rešite da se ošišate ili promenite boju kose - morate sebi da postavite ovih 7 pitanja!

Ova promena, međutim, deo je pravilnika o obaveznim zdravstvenim pregledima određenih kategorija zaposlenih lica u objektima pod sanitarnim nadzorom, obaveznim i preporučenim zdravstvenim pregledima kojima podležu određene kategorije stanovništva.

U njemu se detaljno navodi da su za frizere obavezni pregledi na oboljenja kože, noktiju i dlake, vidljive sluzokože i tuberkuloze, rendgensko snimanje pluća, laboratorijski bris ždrela i nosa i laboratorijski pregled stolice, a ovakvi sanitarni pregledi rade se na svakih šest meseci.

- Čuli smo da su od nedavno uvedeni dodatni pregledi. Ranije su frizeri odlazili samo na pregled ruku i pluća, a od sada će biti obavezne dodatne analize. To jeste malo bespotrebno, ali s obzirom da smo do sada poštovali pravila koje zakon nalaže i ako je to način da se zaštiti zdravlje naših mušterija, a i naše onda nam svakako neće predstavljati problem - rekli su nam iz frizerskog salona i akademije "Goxa".

Mnogi beogradski frizeri su zabrinuti jer će sadašnji pregledi gotovo duplo poskupeti, a najveći problem predstavlja šta će se dogoditi ako rezultati obavljenih analiza pokažu da imaju neku bakteriju, da li će im se uskratiti mogućnost da rade, a  kako kažu prve kazne su već počele.

- Čuo sam da su pooštrili i preglede i kazne. Nedavno je mladoj kolegici koja je tek počela da radi došla inspekcija i uručila kaznu jer je imala neadekvatnu dužinu noktiju. Što se mene tiče nisam oduševljen novim zakonom s dodatnim pregledima, ali što se mora nije teško - rekao nam je kroz smeh frizer Filip Eskić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    13. mart 2017 | 14:23

    Tako je samo gledajte da satrete sve privatno...a sad su izgleda frizeri dosli na red...ma mozda su i u pravu sta ima da se sisamo i brijemo...

  • Давид

    13. mart 2017 | 14:45

    Зато сам ја лепо купио машиницу за 2000 дин и лепо се сам шишам на кеца свака 2-3 месеца .

  • Jeca

    13. mart 2017 | 18:00

    Rengensko snimanje pluca dva puta godisnje tokom celog radnog staza... mislite o tome...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA