≫ 

Usvojen nacrt zakona o istupanju: Britanci odoše iz EU

Očekuje se da će zakon biti konačno usvojen tokom noći, nakon čega će britanska premijerka Tereza Mej zvanično moći da pokrene pregovore o razdvajanju od evropskog bloka

  • 5

Donji dom britanskog parlamenta odobrio je večeras nacrt zakona kojim se britanskoj vladi omogućava pokretanje člana 50 Lisabonskog sporazuma o istupanju zemlje iz Evropske unije (EU).

Članovima vlade Velike Britanije zabranjeno da putuju pre Bregzita

Donji dom je odbacio dva amandmana koji je ranije usvojio Gornji dom parlamenta, Dom lordova, koji treba sada da konačno glasa o nacrtu zakona bez tih amandmana.

Dom lordova tražio je zaštitu prava evropskih građana prisutnih u Velikoj Britaniji i da parlament ima poslednju reč o finalnom sporazumu sa Briselom.

Očekuje se da će zakon biti konačno usvojen tokom noći. Kada se usvoji zakon, britanska premijerka Tereza Mej može zvanično da pokrene pregovore o izlasku iz EU.

Britanski ministar zadužen za Bregzit Dejvid Dejvis poručio je ranije danas britanskim poslanicima u donjem domu parlamenta da usvoje zakon o napuštanju EU bez daljeg odlaganja i bez dodatih uslova tako da vlada može zvanično da pokrene pregovore o razdvajanju od evropskog bloka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    14. mart 2017 | 01:35

    Eto sad moze Srbija da zauzme Britansko mesto u EU :-)

  • Milorad

    14. mart 2017 | 05:07

    pametni i dalekovidni.

  • Dant

    14. mart 2017 | 01:49

    Dok Srbija napreduje ka toj nekoj EU. Velike države kao UK polako izlaze i to sa dobrim razlogom. Zašto bi plaćali za greške Nemačke koja je primila milion izbeglica bez ikakve kontrole granice, i onda ih deli ostatku eu. Srbija ulaskom u eu dobiće otvorene granice, veće cene, odlazak ljudi dolazak imigranata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA