Čanak: Raskinuti energetski sporazum sa Rusijom

Kosovo je nezavisno, Južnog toka nema, vratite nam NIS I idite kući - naveo je Čanak u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima

  • 27

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da su iz, kako tvrdi, raznih politikantskih razloga, Ruskoj Federaciji poklonjena rudna bogatstvaSrbije, nafta i prirodni gas, zajedno sa čitavom naftnom industrijom.

NVO: Reagovati na verbalno nasilje u kampanji

Čanak: Srce Srbije je danas u inostranstvu

Godine su, kaže, prošle, a obećanja nisu ispunjena.

- Kosovo je nezavisno, Južnog toka nema, vratite nam NIS I idite kući - naveo je Čanak u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Lider LSV-a kaže da energetski sorazum treba raskinuti, a da, dok se to ne desi, treba povećati iznos rudne rente, a ne da bude najniža u Evropi.

- Nedopustivo je da rudna renta, naknada koju kompanije plaćaju za eksploataciju nafte i gasa, u Srbiji po zakonu iznosi 7 odsto a da taj zakon ne važi za NIS. Ta kompanija s većinskim ruskim vlasništvom i dalje plaća tri odsto a razlika se izbija direktno iz novčanika Vojvodine i njenih lokalnih samouprava, koje trpe štete od te eksploatacije, a pritom nemaju novca da reše pitanje vodosnabdevanja ili kanalizacije - naveo je Čanak.

Baner Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    15. mart 2017 | 15:50

    Smrsaj delijo,puci ces a za ruse ostavi da pametniji odlucuju!

  • Kako je tako je.

    15. mart 2017 | 15:49

    Čoveče ako ti ne odgovara ovde, slobodno idi u matičnu Mađarsku. Ovde takvi ljudi ne trebaju, da pozivaju na separatizam i nemire. Nama Rusija treba i bez nje ne možemo.

  • Lala

    15. mart 2017 | 16:00

    Da su ti platili kao što je to Lafarž uradio, dizao bi ih u nebesa.Ovako, ponavljaš se kao pokvarena ploča, godinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA