Parović pozvao predsedničke kandidate da osude pretnje

Parović tvrdi da je više od 150 telefonskih poziva i sms poruka sinoć upućeno na Jovanovićev mobilni telefon, među kojima ima i onih poput "visićete na banderama", i druge sa uvredljivim sadržajem

  • 5

Predsednički kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović pozvao je danas ostale predsedničke kandidate da osude pretnje smrću funkcioneru NSP Miroju Jovanoviću koje je dobio zbog, kako tvrdi, uloženog prigovora na kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli. Parović tvrdi da je više od 150 telefonskih poziva i sms poruka sinoć upućeno na Jovanovićev mobilni telefon, među kojima ima i onih poput "visićete na banderama", i druge sa uvredljivim sadržajem.

NVO: Reagovati na verbalno nasilje u kampanji

Hakovan Fejsbuk profil advokatu koji je podneo prigovor na kandidaturu Belog

Lider NSP je danas u prostorijama stranke medijima predstavio deo tih poruka, kao i tonski zapis u kojem se nepoznata osoba predstavljala kao novinar želeći da, navodno, uradi intervju sa Jovanovićem u njegovoj kući.

Parović i Jovanović tvrde da iza svega stoje simpatizeri i Maksimovićevi saradnici.

- To više nije smešno. Ako je (Maksimovićeva kampanja) počela kao ironičan pokušaj da se pokaže naše društvo, to više nije smešno, jer su pale pretnje - rekao je Parović.

On je dodao da nije pitanje da li će se oni lično odbraniti, već da ukažu da je država ugrožena.

- Jeste počelo kao šala, ali ima tendenciju da se završi kao tragedija - rekao je Parović koji tvrdi da je na zvaničnom sajtu Maksimovićevog pokreta objavljena i video-igra “Pocepaj Miroja” u kojoj igrači imaju cilj da “otkinu glavu Miroju Jovanoviću”.

Foto: mc.rs Foto: mc.rs

Funkcioner NSP Miroje Jovanović dodao je da je prigovor uložio jer je, gledajući direktan prenos sednice RiK-a, uočio nepravilnosti u Maksimovićevoj kandidaturi, a da je sada, zbog pretnji, pod policijskom zaštitom.

Kako tvrdi organizovana grupa mu je hakovala elektronsku poštu, fejsbuk profil, slali sendviče na kućnu adresu...

On je dodao da je preteće pozive dobio i u trenutku kada je u policijskoj stanici veštačen njegov telefon.

- Pravo na glasanje, kandidovanje i podnošenja prigovora su izjednačeni u pravnom sistemu i ovo je kao da me je neko posle glasanja zvao i pitao za koga sam glasao i napao zbog toga - rekao je Jovanović.

Jovanović je ponovio da osnovano sumnja da iza pretnji stoje Maksimovićevi simpatizeri i saradnici i pozvao tog predsedničkog kandidata da ga u tome demantuje.

Baner Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo ja

    15. mart 2017 | 15:44

    Nemaju cime da blate Belog pa izmisljaju neke napade.Vec vidjeno u reziji nekih takozvanih vojvoda.

  • kojalibe

    15. mart 2017 | 15:37

    trazili ste...dobili ste i to ZASLUZENO!

  • Tetkin lek

    15. mart 2017 | 15:42

    To je vec poznata retorika,niko sevise ne lepi na te takozvane pretnje.Jednostavno nemaju nista sto bi ublatilo Belog pa ajde d

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA