Ðurić: Bruka i sramota Jeremića i Jankovića

Potpredsednik GO SNS je istakao da su, kako je rekao, upravo ti dosovski politički predstavnici bili na vlasti u vreme kada je zakuvana i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova

  • 62

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je revolturan što "pojedini dosovski kandidati" čak i na protivpravnu odluku o prisvajanju imovine Srbije ne reaguju osudom i kritikom Prištine, nego napadima na sopstvenu vladu, državu i legitimne predstavnike Srba na KiM koji se bore da spreče tu otimačinu.

Mnogi vide Selakovića na mestu premijera, a "Meridian" daje dobru mogućnost zarade ako se kladite na njega

NVO: Reagovati na verbalno nasilje u kampanji

Predsednički kandidat Vuk Jeremić prokomentarisao je danas na svom tviter nalogu da je Priština danas zvanično prisvojila imovinu Srbije na teritoriji KiM, kao što je, kako kaže, bilo najavljeno, a da premijer Srbije Aleksandar Vučić to "nije smeo da pomene u Berlinu".

Ðurić, koji je i potpredsednik GO SNS, rekao je da su upravo ti dosovski politički predstavnici bili na vlasti u vreme kada je zakuvana i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, kada je Vuk Jeremić bio na najvišim funkcijama, kada je raspuštan prištinski korpus i kada je prebacivano odlučivanje o KiM iz UN u EU.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na konferenciji za novinare posle sastanka sa političkim predstavnicima Srba u pokrajini, Ðurić je naveo i da su ti dosovski politički predstavnici dogovorali lična dokumenta, tablice i administrativne prelaze.

Oni su, dodaje, ćutali i kada su upadali u naša preduzeća južno od Ibra, zauzimali hektare plodnih oranica u zemljoradničkim zadrugama u centralnom Kosovu, mlekare u Pomoravlju i preduzeća širom KiM.

- Ćutali su kada se to dešavalo, a sada kada Albanci to pokušavaju pravnim nasiljem da potvrde sada laju, sada napadaju, sada prozivaju, ali ne Albance nego sopstvenu državu - rekao je Ðurić.

Smatra da je to "bruka i sramota kandidata dosovskog režima" Vuka Jeremića i Saše Jankovića i njihovih saradnika jer, kaže, nijednu jedinu reč nisu rekli u vreme kada su bili na vlasti, na funkcijama, da pomognu Srbima na KiM.

Odgovarajući na pitanje novinara o predstojećim izborima za predsednika Srbije na KiM, zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović je rekao da ne vidi nijedan razuman razlog zašto se izbori ne bi održali ukoliko "neko iz nekih čudnih sopstvenih ideja u Prištini ne bude rešio suprotno".

- Apsolutno ne vidim nijedan problem da se izbori sprovedu i apsolutno čekam da se oni sprovedu - kaže Stojanović.

Baner, izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    15. mart 2017 | 18:37

    I ovakvi politicari da nam vode zemlju? Nikad! Jer evo jos jednog primera zasto narod Srbije podrzava Vucica a ne njih.

  • Maja

    15. mart 2017 | 18:35

    Samo pokazuju da im nije stalo do Srbije! Pokazali su svoje pravo lice.

  • Milomir

    15. mart 2017 | 18:35

    Pokvareni su strasno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA