≫ 

Bagzi tokom svedočenja otkrio ono što je zanimalo sve: Ovako je nastao zemunski klan

Dejan Milenković, koji se pre dva dana odazvao pozivu Višeg tužilaštva kako bi pomogao u rasvteljavanju otmice prve žrtve klana Novaka Stevanića 1997. opisao je kako se u to vreme Šiptar i Kum bili samo obični kradljivci automobila i dileri

  • 9

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, pokojne vođe zloglasnog "zemunskog klana", vrtoglavom brzinom su se od sitnih kriminalaca popeli na vrh kriminalne primade koja je organizovala ubistvo premijera, svedočio je Dejan Milenković Bagzi, njihov nekadašnji prijatelj, a danas svedok-saradnik.

Novi tajni snimci kako je Šarić ugovarao poslove: "Pitaj drugare iz Vlade da nam prodaju firmu"

Dejan  Milenković, koji se pre dva dana odazvao pozivu Višeg tužilaštva kako bi pomogao u rasvteljavanju otmice prve žrtve klana Novaka Stevanića 1997. opisao je kako se u to vreme Šiptar i Kum bili samo obični kradljivci automobila i dileri.

Mile je bio čuvar u ozloglašenom zatvoru, a onda je postao kriminalac poznatiji kao Kum (FOTO)

- Ne znam detalje te otmice, ali sećam se da su se nekoliko dana kasnije sastali u restoranu u Surčinu i žalili se kako su imali problem da otvore sef u stanu mladića kog su oteli. Rekli su da nije bio standardni u zidu, već u podu, pa su morali da koriste bonsek, kao  i da im je trebalo mnogo vremena. Polemisalo se o tome da li je Spasojević ostavio otiske u stanu - podsetio se Bagzi navodeći da u to vreme nisu bili jaka kriminalna grupacija.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Prilikom davanja izjave o otmici Novaka Stevanića do kraja devedesetrih Spasojević je u Čumeta gledao kao u Boga.

- Spasojević je u to vreme govorio da bi za Buhu bukvalno sve učinio, da bi i rođenu ćerku ubio kad bi to od njega zatražio. Molili su čak i da im pomogne i kada su pravili sitne prekršaje - posvedočio je on.

Prema svedočenju Bagzija, u to vreme Spsojević i Luković su se bavili trgovinom drogom. Dok su 1995. godine u nekom bangaru prepakivali drogu, uletela je policija i pokojni Zoran Vukojević, koji je tada bio policajac, i uhapsio Lukovića.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Posle toga su hteli da mu se osvete, ali je Spasojević ipak odlučio da mu je potreban neko u policiji, a kasnije su se i "okumili".

- Njihova moć naglo kreće da jača nakon 1999. godine, kada su im se pridružili Miloš Simović i Sretko Kalinić, a potom Milorad Ulemek Legija koji je učestvovao u gotovo svim otmicama, svedočio je Milenković.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov Grad

    16. mart 2017 | 09:18

    Što znači da je u vreme demokrata kriminalna grupa surčinski klan ojačala, a ne u vreme Milosevica! Narodu treba reci istinu o saradnji pokitickih kriminalaca sa obicnim kriminalcima i spajanje vlasti i kriminala!

  • ljuti

    16. mart 2017 | 09:13

    A za sebe nista negovori?

  • Guberije

    17. mart 2017 | 11:23

    A on nevin , sunce mamino ! Je li, bre, doke vise ti kriminalci da se opravdavaju. Sudjenje i robija, i to teska !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA