Sirija ispalila rakete na izraelske borbene avione: Tvrde da su jedan oborili, Izrael demantuje

Prema saopštenju sirijske vojske, ukupno četiri izraelske letelice su ušle u sirijski vazdušni prostor u petak ujutru

  • 14

Protivavionske rakete ispaljene su jutros iz Sirije na Jordansku dolinu, koja je pod kontrolom Izraela, a nakon niza izraelskih vazdušnih napada u Siriji kada su avioni pogodili "vojni cilj" kod Palmire, saopštila je izraelska vojska.

Odjeknula druga eksplozija u Siriji: Posle napada na sud, terorista se razneo u restoranu, najmanje 31 osoba poginula

Izraelski borbeni avioni gađali su nekoliko mesta u Siriji i dok su se vraćali ka Jordanskoj dolini (deo Zapadne obale i graniči se sa Jordanom, a od 1967. godine pod kontrolom je Izraela), na njih je ispaljeno nekoliko raketa, prenosi AP.

Prema saopštenju sirijske vojske, ukupno četiri izraelske letelice su ušle u sirijski vazdušni prostor u petak ujutru, prenosi Roiters.

Sirijske vazdušne odbrambene snage su oborile jedan od izraelskih aviona, dok je drugi oštećen, što Izrael demantuje. Navodi se da bezbednost civila nije bila ugrožena.

Nakon povrede vazdušnog prostora zemlje, sirijska vojska je upozorila Izrael da će biti "direktne" odmazde, svim raspoloživim sredstvima.

Porparol izraelskih odbrambenih snaga je rekao za Sputnjik, da su izraelski avioni na meti, nakon što su udarili na nekoliko ciljeva u Siriji.

Nakon što su izraelski avioni napali Siriju u četvrtak uveče, Damask je uzvratio aktiviranjem sistema odbrane i ispalili su više projektila na izraelske avione.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug/rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljutko

    17. mart 2017 | 18:40

    Kako su pokvareni ovi jevreji, znaju da je sirijska vojska u haosu sa koje kakvim teroristickim grupama, pa bi ovi malo da iskoriste to, pogotovo kada vide da Sirijska armija napreduje na nekim frontovima.!!

  • Mislim

    17. mart 2017 | 23:14

    Ja ne znam sta Rusi cekaju , ovi pokvareni satanisti iskoriscavaju haos.

  • Metohija

    17. mart 2017 | 11:09

    Bez i malo savesti lete do Palmire i bombarduju vojne ciljeve. Stvarno ih treba sve pobiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA