Evo kako je Beograđanin koji je ucenjivao Spilberga došao do kopije blokbastera

Za sada se ne isključuje mogućnost i da je neko pomogao osumnjičenom ili zajedno sa njim učestvovao u izvršenju krivičnog dela

  • 4

Momčilo Đinović (26) kopiju holivudskog blokbastera "Bebi-šef", poznatog reditelja Stivena Spilberga, skinuo je sa servera jedne srpske firme koja je bila angažovana povodom filma.

Određen pritvor Beograđaninu koji je ucenio američke filmadžije

Poznati voditelj se oprostio od gledalaca: Goran Dimitrijević napušta TV B92 (VIDEO)

Premijera animiranog filma bila je zakazana za 31. mart, a Đinović se tereti da je od vlasnika filma čuvenog holivudskog studija "20th Century Fox" i distributera "MCF Megacom film" iznudio devet bitkoina (internet moneta) vrednih oko 1,3 miliona dinara, i pokušao da iznudi još 16 bitkoina, piše Blic.

Američki vlasnici slučaj su prijavili policiji Velike Britanije koja je preko oficira za vezu alarmirala srpske kolege i Eurpolol koji je takođe obaveštavao našu policiju. Odmah je obavešten tužilac za Visokotehnološki kriminal, a pripadnici SBPOK-a za 72 sata su uhapsili osumnjičenog i zaplenili računare koje je koristio.

Foto: Facebook/Momčilo Djinović Foto: Facebook/Momčilo Djinović

- Za skidanje filma sa servera ove srpske firme nije bilo potrebno veliko znanje o računarima. Sada se ispituju sve okolnosti i računari su dati na veštačenje - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

Za sada se ne isključuje mogućnost i da je neko pomogao osumnjičenom ili zajedno sa njim učestvovao u izvršenju krivičnog dela.

Đinović je po nalogu tužilaštva juče saslušavan više od tri i po sata. On je pokušao da negira krivicu, ali njegovi navodi se kose sa prikupljenim dokazima.

U nastavku istrage osim veštačenja njegovih računara i sistema sa koga je skinut film biće saslušani i brojni svedoci. Među njima su predstavnici srpske firme koja je na serveru imala film, ali i predstavnici oštećenih holivudskih kompanija koje su prijavile slučaj.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je osumnjičenom pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke. Đinoviću preti kazna od dve do 10 godina zatvora.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    18. mart 2017 | 08:41

    Izvinite se amerikancima, a momku dajte posao da predaje na fakultetu za informatiku. Vidite da je lik genije!!

  • Dragiša bajker iz Trnovac

    18. mart 2017 | 08:02

    Decko moj nema leba bez motike...dobra ti ideja bila ali da si ziveo na Panamima ili negde gde bi te uhvatili malo morgen...u nasu drzavu si na dostup svim policijama ovoga sveta

  • Bojan

    18. mart 2017 | 08:16

    Ufff jaka stvar....trebao je da trazi manje novca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA