≫ 

Napadač na pariski aerodrom je bio musliman: Prvo je pucao na policajce, a onda otišao na "Orli" gde je planirao pokolj (FOTO)

Oko 3.000 putnika evakuisano je sa aerodroma, a letovi su obustavljeni sa oba terminala

  • 14

Čovek koji je ubijen na aerodromu Orli pošto je oteo pušku vojniku, prethodno je ranio policajca u Parizu, a reč je o radikalizovanom muslimanu, od ranije poznatom policiji, izjavio je jedan policijski izvor, javio je Rojters.

Pucnjava na aerodromu u Parizu: Policija ubila napadača, svi letovi otkazani!

On je potvrdio da je jutros oko sedam sati prilikom rutinske saobraćajne provere, muškarac pucao na policajce, a zatim pobegao. "Taj isti muškarac - radikalizovani musliman poznat obaveštajnim službama i pravosuđu - zatim je uzeo oružje od vojnika na južnom terminalu aerodroma Orli pre nego što je ubijen", rekao je taj izvor.

Drugi policijski izvor takođe je potvrdio da su ovi incidenti u vezi.

Prethodno je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande rekao da se utvrđuje da li postoji veza između ova dva incidenta, ali su francuske televizijske mreže BFM i M6 objavile da se radi o istom pojedincu.

Oko 3.000 putnika evakuisano je sa aerodroma, a letovi su obustavljeni sa oba terminala, a neki su preusmereni na aerodrom Šarl de Gol, saopštio je avio-operater ADP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci za eksploziv pregledali su aerodrom i utvrdili da napadač nije bio opasan bombom, rekao je Brende, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Do incidenta na aerodromu došlo je kada je muškarac oteo pušku vojniku i pobegao u jednu prodavnicu nakon čega su ga bezbednosne snage ubile. Tom prilikom niko nije povređen.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Napadnuti vojnik je u sastavu antiterorističke jedinice zadužene za obezbeđivanje osetljivih lokacija, prenose agencije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA