Zukorlić podržao Vučića: On je najbolji za Bošnjake

Pratili smo i izjave i ponašanje predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića proteklih nedelja i uverili se da mu je stalo do dijaloga sa Bošnjacima, pa i po pitanjima koja nisu bila prijatna, posebno u odnosima sa BiH, kaže Zukorlić

  • 54

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić pozvao je danas sve Bošnjake i ostale građane da na predstojećim predsedničkim izborima podrže kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića.

KONVENCIJA SNS U NOVOM SADU: Vučić poručio da je Srbija suviše važna da bismo je dali onima koji bi je vratili u prošlost

Zurkolić je, na konferenciji za medije, istakao da je ta odluka najbolja za Bošnjake u Srbiji.

- Presudni u podršci Vučiću su bili interesi naroda koji predstavljamo, građana koji su nam dali podršku na prošlim izborima - rekao je Zukorlić.

Kako je objasnio, Vučić je u više navrata javno izrazio svoju opredeljenost politici dijaloga i pomirenja, naglašavjući, kako je rekao, da od odnosa između Srba i Bošnjaka zavisi mir i stabilnost u Srbiji i regionu.

- Pratili smo i izjave i ponašanje predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića proteklih nedelja i uverili se da mu je stalo do dijaloga sa Bošnjacima, pa i po pitanjima koja nisu bila prijatna, posebno u odnosima sa BiH - ukazao je Zurkolić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zukorlić je dodao i da ta stranka, za svoju podršku, neće dobiti nikakvu kontra-uslugu za svoju podršku, jer, kako je rekao, ta odluka je investicija u budućnost.

On je dodao da emocije, za koje "uvek ima materijala u našoj krvavoj i gorkoj prošlosti", treba ostaviti po strani, da ih se ne treba odricati, ali da ne smeju biti presudne u donošenju hrabrih i važnih odluka.

Prema njegovim rečima, odluci o podršci Vučiću prethodilo je uverenje da je među njegovim političkim prioritetima stabilnost, očuvanje mira i unapređenje odnosa kroz dijalog i puno pomirenje.

- Ova odluka ne predstavlja nikakav međupartijski dogovor, niti je čak vrsta nagrade Vučiću. To je naša investicija za koju verujemo da jednako donosi efekte za Bošnjake u Srbiji, sve građane u Sandzdžaku, ali i za Sribju i većinski i ostale manjinske narode u Srbiji - rekao je Zukorlić.

Kada je reč o podršci ostalim kandidatima, Zukorlić je rekao da bi to bilo neozbiljno "obzirom na to da većina od tih kandidata nema nikakve šanse da pobedi na izborima".

- A oni koji se favorizuju kao konkurenti, nažalost imamo iskustva koja nisu tako dobra, i to ne daleka ideološka, već praktična, politička operativna iskustva - rekao je Zukorlić.

Lider Bošnjačke demokratske zajednice je podvukao i da je rukovodstvo BDZ-a u razgovorima sa Vučićem i resornom ministarkom Zoranom Mihajlović uvereno da će u Sandžaku biti razvijana saopbraćajna infrastruktura, koja će, kako je rekao, doprineti razvoju tog dela Srbije.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

On je ukazao na auto-put u okviru Koridora 11, koji bi, kako je rekao, trebalo da ide preko Peštera, ali i na auto-put Beograd - Sarajevo, čija ruta ne bi trebalo da izbegne Sandžak.

- Tek sa takvim otvaranjem, uključujući i našu ideju o aerodromu na prostoru Sandžaka i zahtev za želežcničkom prugom, gasovodom i kliničkim centrom, sa tim velikim projektima siguran sam da Sandžak kreće novim putem - rekao je Zurkorlić.

To će, smatra Zukorlić, doprineti smanjenju tenzija između Bošnjaka i Srba koje, kako je rekao, proizilaze iz ekonomsko-socijalnog stanja.

Lider BDZ je izneo i zamerke na rad aktuelne vlade kada je reč o važnim pitanjima za Bošnjake, navodeći primer nedovoljne zastupljenosti Bošnjaka u državnim organima, poput policije, pravosuđa i poreske uprave.

- Zamerka je i pitanje islamske zajednice gde, osim najava i lepih reči, namamo ozbiljne korake u pogledu rešavanja problema jedinstva islamske zajednice - rekao je Zukorlić i dodao da aktuelna vlast nema adekvatan odnos prema, kako je rekao, islamskoj zajednici koja zastupa većinu muslimana u Srbiji.

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    19. mart 2017 | 16:00

    Aleksandar Vučić je najbolja opcija za sve građane Srbije.

  • Mirka

    19. mart 2017 | 17:43

    Tako je Zukorliću, Vučić je najbolji za bošnjake i za svoj narod.

  • dragan

    19. mart 2017 | 17:02

    Jedini kvalitetan kandidat koji je svojim radom i delom zasluzio veliko postovanje u narodu i sire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA