Novinarka Kristina nadigrala Donalda Trampa: Pitala ga je ono što niko nije smeo (VIDEO)

Istakla je da novinari ne postavljaju pitanja zato što žele da izazivaju, već zato što žele da saznaju nešto

  • 6

Nemačka novinarka Kristina Dunz osvojila je pohvale svojih kolega zbog toga kako se snašla da američkog predsednika Donalda Trampa pita određena pitanja koja on u normalnim okolnostima uspeva da izbegne.

 

Najneprijatniji momenat susreta Trampa i Merkelove: Bela kuća dala objašnjene zašto je odbio da se rukuje s njom (FOTO) (VIDEO)

 

Novinarka nemačke novinske agencije (DPA) je dobila pozitivne komentare zato što je Trampa pitala "zašto se toliko plaši medija", tokom konferencije za novinare kada mu je u poseti bila Angela Merkel.

 

- Zašto ste toliko uplašeni zbog različitih vesti, a u medijim često govorite da se iznose lažne vesti? Takve stvari na kraju krajeva ne možete dokazati, kao i to da vas je Barak Obama navodno prisluškivo - pitala je novinarka.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Donald Tramp je izgnorisao ovo pitanje, pa je umesto toga odgovorio na pitanje o spoljnoj trgovini.

 

Kristina Dunz i još jedan nemački novinar su pobrali dosta pohvala zbog svojih hrabrih pitanja. Ona je međutim pohvale odbacila i rekla je da je samo pitala ono što nisu mogle njene američke kolege.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- On ne ostavlja prostor za kritike novinara i to je ono što prirodno privlači pažnju. CNN, Vašington post, Njujork tajms i drugi više nemaju pravo da postavljaju pitanja. Gospodin Tramp je bezbedan i bira novinare za koje zna da neće biti kritični prema njemu. Naše američke kolege su se uzdale u nas da postavimo ovakva pitanja - rekla je ona.

 

Istakla je da novinari ne postavljaju pitanja zato što žele da izazivaju, već zato što žele da saznaju nešto, prenosi Independent.

 

Dodala je da je dobila savet od američkih kolega da pitanje postavi na nemačkom, jer bi onda Tramp morao da sačeka kompletan prevod i ne bi imao šanse da prekine njeno pitanje.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Moram da kažem da u SAD ima dosta dobrih novinara koji su sada kivni na gospodina Trampa. Oni koji žele da suzbiju kritičku novinarstvo ne shvataju ulogu koju mediji imaju u demokratiji - rekla je ona.

 

Tramp je imao veoma težak odnos sa novinarima posle izbora i čak je pojedine novinarske organizacije optuživao da šire lažne vesti.

 

Pogledajte video:

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    19. mart 2017 | 22:45

    "Donald Tramp je izgnorisao ovo pitanje, pa je umesto toga odgovorio na pitanje o spoljnoj trgovini. " - ОДЛИЧАН маневар Трампа, види се да је талентован. Тако је Черчил одговарао у сличним ситуацијама: "Одлично питање, АЛИ ја ћу вам одговорити на једно друго, много ВАЖНИЈЕ питање.". Некада се то сматрало политичком врлином, а данас су то заборавили...

  • milorad

    19. mart 2017 | 23:47

    Americka demokratija je kada novinaro slobodno I bez dokaza pljuju po svo Predsediku.To im je dokaz koliko postuju volju naroda.

  • Goric

    19. mart 2017 | 23:02

    Pa.dobro sta je strasno.. novine koje inace svako dan pljuju po nama kao americke i njemacke nasi movinari ih smatraju kolegama. Fino i lijepo.. i moj komentar ne vrijedja nikoga volio bih da ga objavite. Hvala.unaprijed..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA