Na Vračaru uhapšen dečak (15) koji već ima 10 krivičnih dela

Po nalogu nadležnih tužilaštava, protiv ove dvojice osumnjičenih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku

  • 11

Dečak (15) koji je počinio 10 krivičnih dela kada je "operisao" kod Crkve svetog Marka i na Kalenić pijaci otimajući torbe i mobiilne telefone, uhapšen je, baš kao i njegov nešto stariji kolega (26) koji se sumnjiči da je u 11 slučajeva presretao sugrađanke i krao im tašne i novac.

Novi metodi za pljačkanje u Srbiji: Prodavci muku muče sa SAJBER LOPOVIMA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u odvojenim akcijama, uhapsili su osumnjičene da su na Vračaru od prolaznika na ulici krali mobilne telefone, otimali tašne i novčanike.

Policija navodi da su osumničeni ukupno izvršili više od 21 teške krađe na drzak način, krađe i džepne krađe.

Policija je u prvoj akciji uhapsila petnaestogodišnjaka neposredno nakon što je u Ulici Borislava Pekića od žene ukrao mobilni telefon.

Sumnja se da je ovaj maloletnik izvršio još devet džepnih krađa, uglavnom u Bulevaru kralja Aleksandra, kod Višeg suda u Katanićevoj ulici i na Kalenić pijaci, tako što je od građana na pešačkom prelazu, prilikom razgledanja izloga ili na pijaci, oduzimao novčanike i mobilne telefone.

U drugoj akciji uhapšen je 26-godišnji mladić, zbog sumnje da je izvršio 11 krivičnih dela, od kojih tri teške krađe na drzak način i osam krađa, najčešće kod Crkve svetog Marka i na Kalenić pijaci.

Takođe, kod Kalenić pijace je često koristio odsustvo i nepažnju građana i iz njihovih nezaključanih automobila krao vredne predmete.

Po nalogu nadležnih tužilaštava, protiv ove dvojice osumnjičenih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA