Horor: Lobanju u psihijatrijsku bolnicu dovukli psi lutalice

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, pronađeni deo ljudskog skeleta poslat je na Institut za sudsku medicinu gde je ustanovljeno da nema tragova nasilne smrti

  • 0

Lobanju koja je pronađena u dvorištu Psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici najverovatnije su na ovo mesto doneli psi lutalicesaznajemo iz izvora iz istrage.

UŽAS U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI: Pronađena lobanja

Prema prvim informacijama, životinje su deo leša ili iskopale sa mesnog groblja, ili su dovukle ostatak neke nestale osobe koja je preminula u selu gde se bolnica nalazi.

Na ovakav zaključak upućuje to što je pacijent ove ustanove lobanju pronašao iza zgrade za radnu terapiju u blizini odmarališta, gde bi bila primećena da se tu ranije nalazila.

Milan Stanojković, direktor ove zdravstvene ustanove tvrdi da lobanja sigurno ne pripada nekom preminulom pacijentu.

- Svi naši pacijenti su na broju, ni prethodnih godina nisu nestajali ljudi iz ustanove zbog čega bismo mogli da posumnjamo da lobanja pripada nekom od njih - kazao je Stanojević.

Foto: Flickr/Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Poland Foto: Flickr/Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Poland

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, pronađeni deo ljudskog skeleta poslat je na Institut za sudsku medicinu gde je ustanovljeno da nema tragova nasilne smrti.

- S obzirom na to da je lobanja kompletna vrlo brzo ćemo moći da se izjasnimo o okvirnom vremenu smrti kao i o polu preminule osobe - saopštio je Radovan Karadžić, direktor Zavoda za sudsku medicinu.

Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva kaže da su naložena dodatna veštačenja radi identifikacije posmrtnih ostataka.

- Očekujemo da će rezutati DNK analize omogućiti utvrđivanje identiteta preminule osobe jer s obzirom na to da je pronađena samo lobanja, ne postoji drugi način da se to uradi - objasnio je Stanojević.

Na području niške Policijske uprave tokom prošle godine nestale su četiri osobe, pa će se ispitati da li pronađeni deo leša pripada nekoj od njih.

Daljinac baner

(D.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA