≫ 

Vučić u Rumi: Vaša snaga, odlučnost, poverenje i vera u drugačiju budućnost je bila odlučujuća

Premijer Vučić prisustvovao svečanom otvaranju novog pogona fabrike "Hutchinson" u Rumi

  • 54

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju novog pogona fabrike "Hutchinson" u Rumi. Premijera su ispred fabrike, inače, dočekali građani, a on je, u kratkom obraćanju najavio nova ulaganja u toj opštini. On je podsetio da je pre godinu dana, na otvaranju fabrike, rekao da se nada da će se broj od 200 zaposlenih povećati, da ih sada ima 447, a očekuje da će do kraja 2018. da ih bude 1.000.

Niš postaje centar jugoistočne Evrope! Vučić: Svi hoće ovde da ulažu

RTB Bor je mesto gde krvarimo, klečim pred Kinezima da dođu: Vučić o reformi javnih preduzeća

- Imaćemo još više ulaganja u Rumu. To je važno za ljude koji ovde žive, da mogu da žive od svog rada. Važno je i za opštinu, da može da ulaže u vodovod i kanalizaciju, da se konačno približimo mnogo razvijenijim zemljama - rekao je Vučić.

Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić

On je naglasio da su podrška i poverenje građana ključni i da bez toga ne bi bilo pola fabrika u Sremu.

- Vaša snaga, vaša odlučnost, poverenje i vera u drugačiju budućnost je bila odlučujuća za sve nas i danas, kada vode najprljaviju kampanju protiv nas, kažem veliko hvala - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da oni koji vode prljavu kampanju takvom kampanjom govore o sebi, dok o vlasti govore nove fabrike, putevi i sve što radimo i što vodi Srbiju napred.

Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić

Premijer je izjavio  da u naredne dve godine očekuje robnu razmenu sa Francuskom u visini od milijardu evra, da firme iz te zemlje zapošljavaju više od 10.000 radnika u našoj zemlji i poručio da ne vidi bolje mesto od Srbije u koje bi investitori mogli da ulažu svoj novac.

Vučić je rekao da je Srbija stabilna zemlja, rastuće ekonomije, niske inflacije, gotovo nepostojećeg deficita, i koja stalno napreduje na svim svetskim listama koje se bave procenom poslovnog ambijenta.

Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić

U tom smislu, Vučić je predstavnicima ambasade Francuske zahvalio na dosadašnjoj podršci i zamolio da nastave s tim, pored ostalih, pre svega ekonomskih razloga, i zbog činjenice da prijateljstvo Srbije i Francuske niko nikada nije dovodio u pitanje.

On je rekao da je srećan kada vidi ovakve fabrike, jer je to način kako se razmišla o budućnosti dece, njihovoj perspektivi.

Vučić je podsetio da je vlada, kada je otvaran prvi pogon Hačinsona u Rumi, pomogla subvencijama, a da sada to nisu ni tražili.

Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić

Primetio je i da je bilo neverice svojevremeno kada je govorio da će biti 300, 400 radnika zaposleno, a ima ih, već sada, i više, i biće ih, kaže, i čitavih 1000 u 2018. godini.

Kako je rekao, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić je upravo tražio 100 miliona dinara za kolektor, što će razmotriti, ali je podvukao da novca država ima, i spremna je da da - za prave projekte.

- Gledaćemo i dalje da pomognemo Rumi, kao i svim ostalim sremskim opštinama -poručio je i dodao da će se nastaviti gradnja "fabrike po fabrike", i otvarati nova radna mesta.

Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić

Svečanom otvaranju novog pogona, pored premijera, prisustvuju i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar privrede Goran Knežević, direktor fabrike Olivije Šato i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Fabrika Hačinson otvorena je 2016, prostire se na 6.000 kvadratnih metara.

Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić

Kako je ranije najavilo rukovodstvo opštine Ruma, do kraja 2017. posao u francuskoj kompaniji trebalo bi da dobije još 400 ljudi, a predstavnici kompanije istakli su da će gumena creva biti namenjena kako za Srbiju, tako i za izvoz u Italiju i Nemačku.

Radnici su za posao u Hačinsonu obučavani u Poljskoj, a opština Ruma je toj kompaniji u julu 2015. ustupila 7,8 hektara zemljišta na kojem je izgrađen sadašnji proizvodni pogon.

Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić Printskrin: Tanjug/Nenad Dilparić

Investicije Hačinsona u Rumi trebalo bi da dostignu oko 7,3 miliona evra, a Vlada Srbije se obavezala da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju, čija je predračunska vrednost oko 900 hiljada evra.

Hačinson snabdeva automobilske gigante poput Mercedesa, Fijata, Suzukija i Renoa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    23. mart 2017 | 15:58

    Dolazak stranih firmi donosi samo dobro za Srbiju

  • Zika

    23. mart 2017 | 15:56

    Ovakve stvari su dokaz da smo na pravom putu

  • Josif

    23. mart 2017 | 16:00

    Premijer jer zarad te vere, snage, poverenja uspeo da otvori i ovaj novi pogon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA