Ispovest oca Danijela iz Hrvatske, koju obuzima siromaštvo: Moja deca gladuju kada im kupim obuću i knjige (VIDEO)

Socijalna pomoć i dečiji dodatak su jedina primanja siromašnih porodica u Hrvatskoj, a svako peto dete do 17. godine starosti dolazi upravo iz takve porodice

  • 17

Svako peto dete do 17. godine starosti dolazi iz siromašne porodice. Brojna deca u Hrvatskoj gladuju, a mnogi nikada nisu bili na školskom izletu. To je nažalost dugoročan problem za koje hrvatsko društvo još uvek nema rešenje.

Potresne slike siromaštva: Ljudi žive u blatu, "dolina toaleta" je njihov dom, a celo naselje zavisi od jedne česme (FOTO)

Prazan frižider je svakodnevica u domovima većine Hrvatskih porodica.

Otac Danijel Burić je rekao da su često gladni, ali da je uvek preče da se deci kupe knjige ili obuća. Najviše mu je žao kada ne može da im objasni da nema da im nešto kupi, a deca stalno traže.

Njegova deca nažalost zbog nemaštine nikada nisu bila ni na školskom izletu, prenosi Dnevnik.hr.

Profesor sociologije Siniša Zrinščak kaže da je zanimljiv podatak da vrlo malo dece primalaca socijalne pomoći ide u vrtić i da brojka je negde oko 30%.

Socijalna pomoć i dečiji dodatak su jedina primanja siromašnih porodica. Takve porodice moraju svakog meseca da preslažu kućni budžet.

Dečiji pravobranilac kaže da ovaj problem ima dugu istoriju i da je u pitanju začarini krug iz kojeg što pre moraju da izađu.

Iako 90% dece optimistično gleda u budućnost, stručnjaci ističu da je stvarnost daleko tužnija.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amalija

    23. mart 2017 | 19:26

    A u Srbiji?

  • Milka

    23. mart 2017 | 19:36

    Zalost i tuga u celoj bivsoj Jugi..

  • iznogud

    23. mart 2017 | 20:03

    pa proterali ste pravoslavne ostaste samo vi pokatoliceni u drustvu zapadnjaka,eu je to bato.standard.platite nemcima zaa pomoc u zlocinu i postanite madjarski konjusari jer su slovenci rezervisani za austrijance

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA