≫ 

Njima je tomahavk stalno leteo iznad glave i danonoćno udarao u brdo pored: 18 godina posle pristali su da se podsete svega što se dešavalo (VIDEO)

Kada su gađali radar stajao sam u blizini, udaljen 250 m vazdušne linije, čuo se zvižduk, avion je leteo nisko...

  • 0

Prošlo je 18 godina od bombardovanja Srbije, žrtve su bile stravične, materijalna šteta ogromna, a preživeli i  sada imaju traume od tih nemilih događaja.

18 godina od NATO bombardovanja, Vučić poručio: Nikada više nećemo stradati kao 1999. (FOTO)

Za naš portal o tome su pričali Slobodan Suknović i Dimitrije Krivokuća. Oni stanuju U Rakovici, odmah do Straževice, "najbombardovanijeg" brda u Srbiji, koje je bilo na meti NATO alijanse dan i noć.

Poznato je da je u tim predelima bilo i jedinica srpske, tada jugoslovenske PVO.

- Kad se setim onoga vremena i čujem avion potresem se uvek. Kada su gađali radar stajao sam u blizini, udaljen 250 m vazdušne linije. Čuo sam zvižduk, avion je leteo nisko, prema brdu. Kada je udario u radar, bilo mi je jasno o čemu se radi.

- Ovde sam provodio cele dane, bilo mi je komotnije i slobodnije nego u stanu, manje sam se plašio. Tu sam gajio životinje, pa sam morao biti tu, samo sam uveče išao u stan da prespavam. Na stanu su bili polupani svi prozori, a jedne prilike mi je krater pogodio i oštetio kuću.

Drugi naš sagovornik sa Straževice priča takođe o vremenu bombardovanja i traumama koje su proživeli.

- Gospod Bog me je sačuvao od tih bombi, bio sam na sredini placa ispred barake, odjednom kao kiša bombe su proletele iznad moje glave. Dopuzao sam do barake i malo se osvestio, doživeo sam težak stres, koji ostaje zauvek. Samo mogu reći, prošlo i ne ponovilo se - rekao je Dimitrije Krivokuća.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Đ.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA