VMA pozvala građane da prijave korupciju: Na ovom linku je to moguće

VMA je podsetila da pod nedopustivo ponašanje spada traženje i primanje mita od pacijenata, kao i odlaganje pružanja zdravstvenih usluga

  • 14

Vojno-medicinska akademija pozvala je građane da prijave eventualnu korupciju u toj instituciji i objavila internet link na koji oštećeni pacijenti mogu to da učine.

Profesor iz Valjeva dobio dve i po godine zatvora jer je primao mito! A uskoro će da se vrati i na predavanja

- U cilju podizanja svesti građana na jednakost u dostupnosti zdravstvene zaštite, svim korisnicima usluga VMA omogućeni su kontakti za prijavu koruptivnih radnji i nepoštovanja etičkih standarda lekarske profesije - navodi se u saopštenju i dodaje da svi koji smatraju da su im uskraćena neka prava to mogu da učine preko stranice na http://www.vma.mod.gov.rs/sr/briga-o-pacijentima/prijavi-korupciju.

VMA je podsetila da pod nedopustivo ponašanje spada traženje i primanje mita od pacijenata, odlaganje pružanja zdravstvenih usluga, čime se indirektno vrši pritisak na pacijenta da ponudi novac, ali i upućivanje pacijenata na privatnu praksu, odnosno favorizovanje lekova odredjenih farmaceutskih kompanija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristina

    27. mart 2017 | 16:39

    Pa sta ako su korumpirani, nece vucic dirati svoje ljude, mozemo mi prijavljivati do sutra.

  • Krle

    27. mart 2017 | 17:11

    Hahaha, bas ste me nasmejali!!!

  • Sani

    27. mart 2017 | 17:53

    U državi Srbiji više niko ne veruje u bajke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA