Parović: Srbija treba da se pripremi za evropske političke promene

Svestan sam da na predstojećim izborima neću ostvariti značajne rezultate u smislu broja glasova, ali verujem da ću započeti jednu novu epohu - rekao je Parović

  • 1

Lider Slobodara i predsednički kandidat Miroslav Parović rekao je danas na predizbornom skupu u Smederevskoj palanci da Srbija treba da se pripremi za evropske političke promene, koje predvode partije poput Alternative za Nemačku.

Parović: Razumem selo koje me je iškolovalo

Parović je rekao da ideje Alternative za Nemačku, Nacionalnog front Francuske Evropu i politički i ekonomski i bezbednosno vidi od Vladivostoka do Atlantika, na osovini Pariz-Berlin-Beograd-Moskva.

- Ako te ideje ne budu pobedile, mi nećemo postojati - poručio je Parović okupljenima.

On kaže da se sve do danas u Srbiji nije moglo čuti o politici koja će vrlo brzo postati nemačka državna politika, a koja, pre svega zbog interesa samog nemačkog naroda, iz korena menja odnos i prema onim pitanjima koja se tiču direktno nas u Srbiji.

- Mi se nalazimo u takvom momentu, ne samo mi Srbi, nego i Nemci, kada je pitanje opstanka, biološkog, političkog, identitetskog, ekonomskog i svakog drugog. Nas se kao naroda to itekako tiče jer smo stari evropski narod koji se zajedno sa Rusima, Nemcima, Francuzima, Italijanima i Mađarima nalazi u stubovima evropske civilizacije i kulture - rekao Parović.

On je kao dobar primer naveo nemackcog političara Markusa Fronmajera iz Alternative za Nemačku koji mu je kaže dao podršku na predstojećim izborima, a koji, prema Parovićevim rečima, za nekoliko meseci postaje poslanik Nemačkog parlamenta.

On je takođe rekao da je svestan da da na predstojećim izborima neće ostvariti značajne rezultate u smislu broja glasova, ali veruje da započinje jednu novu epohu.

Na njegovom izbornom skupu obratili su se i osnivač Narodne mreže Vladan Glišić, predsednik političkog saveta Slobodara Borivoj Rašuo, predsednik Skupštine opštine Smederevske Palanke Nikola Vučen i advokat Zoran Stojkovac.

Baner, izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA