≫ 

Povređeni navijač Spartaka se vratio u Moskvu, drugi pod pojačanim lekarskim nadzorom u Kliničkom centru (FOTO)

Tačku na oprečne informacije o poreklu napadača stavili su sami Bodrov i Butrin. Oni su navodno rekli da su neposredno pre napada čuli počinioce kako se dovikuju na srpskom jeziku

  • 6

Maksim Butrin, jedan od dvojice navijača moskovskog Spartaka povređenih posle subotnje utakmice ruskog kluba i Crvene zvezde, napustio je Urgentni centar i vratio se u Rusiju danas tokom popodnevnih časova.

Bratski gest crveno-belih: Zvezda iznenadila povređene Ruse posetom (FOTO)

Njegov sunarodnik Pavel Bodrov još je pod pojačanim lekarskim nadzorom na poluintenzivnoj nezi, zbog težine povreda koje su mu nanesene.

Navijače je danas posetila delegacija FK Crvena zvezda, sa predsednikom Svetozarom Mijailovićem i generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem na čelu. Oni su Bodrovu i Butrinu izrazili žaljenje zbog napada koji su pretrpeli.

Zvaničnici  Zvezde su Rusima uručili poklone kao znak podrške i zahvalnosti jer su došli u Beograd kako bi prisustvovali prijateljskoj utakmici. Meč koji se završio rezultatom 2:1 za domaće crveno-bele obeležila je i velika parada navijača oba kluba kroz centar grada.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Incident koji je bacio senku na sportski okršaj dogodio se nekoliko minuta pre ponoći u Ulici kralja Milana, a, prema prvim informacijama, u grupi napadača nisu bili sportski huligani.

Kako ističu iz Spartaka, navijači su u Beograd doputovali samostalno, a ne kao deo organizovane grupe. Tačku na oprečne informacije o poreklu napadača, koje poslednjih nekoliko dana kruže ruskim i domaćim medijima, stavili su sami Bodrov i Butrin.

Oni su navodno rekli da su neposredno pre napada čuli počinioce kako se dovikuju na srpskom jeziku.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja, kako bi u najkraćem roku bio utvrđen motiv sukoba, a odgovorna lica kažnjena.

Navodno, do tuče je došlo zato što su Moskovljani pevali popularnu "Kaćušu" i navijačke pesme. Mladići koje je to isprovociralo počeli su da ih vređaju po nacionalnoj osnovi, da bi ubrzo nasrnuli i fizički.

Tom prilikom Butrin je lakše povređen, dok su Bodrovu bodežom oštećeni plućna maramica i levi bubreg, a kasnije mu je i odstranjena slezina.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mkc

    28. mart 2017 | 22:58

    Sramota

  • Bella

    29. mart 2017 | 06:41

    Da li je pevanje razlog da bilo ko dobije batine, odnosno da bude izložen nožem? Bolesnici navijacki, treba vas sve u rudnike da kopate i ispraznite očigledan višak energije. Sramotite nas i brukate stalno.

  • Smilja

    28. mart 2017 | 22:59

    A kako neko ko ne zna srpski zna da drugi priča srpski?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA