Evo kako da online, u dva klika proverite kada ćete dobiti novu zdravstvenu knjižicu

Ukoliko servis na sajtu pruži informaciju da je zdravstvena kartica proizvedena, osigurano lice treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, u cilju preuzimanja zdravstvene kartice

  • 5

Republički fond za zdravstveno osiguranje je aktivirao elektronski servis za proveru statusa proizvodnje zdravstvenih kartica.

Uz nove knjižice dobijate i jedinstvena ČETIRI BROJA: Oni su vam preko potrebni!

Ko nije podneo zahtev za novu knjižicu, moći će to da uradi i u Novoj godini!

Iz tog fonda je saopšteno da ovaj servis pruža mogućnost osiguranim licima da provere da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena.

Servis je dostupan na sajtu Republičkog fonda, pod naslovom “Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena”.

- Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj LBO broj i da klikne na dugme “Proveri”. Primenom ovog servisa, sva osigurana lica će moći da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice bez potrebe odlaska na šalter Republičkog fonda - rekla je dr Verica Lazić v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ideja korišćenja servisa je ta da osigurana lica ne moraju da odlaze na šalter Republičkog fonda kako bi proverili da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena, već to mogu učiniti putem sajta Republičkog fonda.

Ukoliko servis na sajtu pruži informaciju da je zdravstvena kartica proizvedena, osigurano lice treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, u cilju preuzimanja zdravstvene kartice.

Republički fond će nastojati da i u narednom periodu razvojem elektronskih servisa unapredi kvalitet usluga prema osiguranim licima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • snezana

    29. mart 2017 | 11:06

    Kazite nam prvo kada ce na sajt RFZO moci da se udje, posto ne radi uopste.

  • milomir.dv

    29. mart 2017 | 19:12

    Samo se utrkujte ko će više da da obaveštenja,ali ništa od toga.Cela zemlja nam je neefikasna.

  • MBozic

    29. mart 2017 | 11:37

    Pa na koji sajt?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA