Tači: Blokade puteva neprihvatljive

- Sloboda kretanja, sloboda političkih stavove i sloboda govora pripadaju svima i nikome neće biti dozvoljeno da ta prava ugrožava - rekao je Tači

  • 8

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da su blokade puteva neprihvatljiv, preneo je RTS pozivajući se na prištinski portal Ekspres.

PONOVO BARIKADE NA KOSOVU: Radikalni Albanci kamenovali autobuse sa Srbima! (FOTO)

EU zahteva od Prištine da omogući Srbima prisustvo na mitinzima

- Sloboda kretanja, sloboda političkih stavove i sloboda govora pripadaju svima i nikome neće biti dozvoljeno da ta prava ugrožava - rekao je Tači.

Navodi se da je Tačijeva reakcija usledila pošto su pristalice pokreta "Samoopredeljenje" kamenovali u mestu Labljane na putu Gnjilane-Priština konvoj autobusa sa Srbima iz Kosovskog Pomoravlja, posle čega je vraćeno tridesetak autobusa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

RTS podseća da je ukupno više od 60 autobusa sa pristalicama SNS-a, koje su se uputile u Leposavić na miting podrške kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću, zaustavljeno jutros na više mesta južno od Ibra.

Portparolka EK Maja Kocijančić izjavila je ranije danas da EU zahteva od vlasti na Kosovu da svima koji to žele omoguće prisustvo na današnjim mitinzima na severu Kosova. Ona je navela da je EU upoznata sa informacijama o blokadama puteva koje sprečavaju građane da danas prisustvuju mitinzima na severu Kosova.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- EU zahteva od nadležnih vlasti na Kosovu da omoguće uslove za sve građane koji to žele da prisustviju ovim okupljanjima - naglašava se u saopštenju portparolke Evropske komisije izdatom u Briselu.

Istakla je da EU pažljivo prati dešavanja na severu Kosova, koja su u vezi sa posetama srpskih političara pred predsedničke izbore u Srbiji zakazane za nedelju. "Pozdravljamo takve posete, organizovane u okvirima dogovora postignutih u dijalogu Istovremeno, žalimo zbog poseta koje su bila planirane u okvirima ovih sporazuma, ali koje se nisu dogodile", poručila je Kocijančić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Povodom organizacije izbora za predsednika Srbije na teritoriji Kosova, iz Brisela najavljuju da će OEBS imati mandat da olakša prikupljanje glasova na osnovu prakse koja je uspostavljena tokom prethodnih sličnih dešavanja, a sve u skladu sa odgovarajućim sporazimima postignutim u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Konan

    29. mart 2017 | 20:30

    Sipci, uzivajte jos malo sa vasim bogatasem Tacija pa sikter za albaniju, a Kosovo je srpsko. Vi siptari gladujete u laznoj drzavi dok politicari se bogate na vas racun. Dok je prostog naroda, to je bolje za Tacija. Siptari , zapamtite od drugog aprila bice vam predsednik Vucic, cistog srca i ciste ruke a ne kao Tacijeve okrvavljene, i vi sipci volite zlocinca.

  • Made in PRC

    29. mart 2017 | 16:25

    Pa sto si ih onda organizovao

  • Mire

    29. mart 2017 | 20:05

    Mister kavkaz scipetar , stizu Migovi 29ke i jos svega po malo , neces sad imati podrsku natinog pakta , sada ce pravo nazad na kavkaz .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA