Obaveštajci pronašli ruskog špijuna koji je pomogao Trampu da pobedi, ali jedno slovo je preokrenulo tok istrage (VIDEO)

Obaveštajci otkrili da je jedan ruski diplomata koji je boravio u Vašingtonu, zapravo špijun

  • 4

Američki zvaničnici imaju "potvrđene tvrdnje" da je Kremlj uticao na pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, piše BBC.

Bela kuća proglasila krivca? Trampov zet će biti saslušan o umešanosti Rusije u američke izbore

Kako navodi britanski servis, "ključ" je činjenica da je jedan ruski diplomata koji je boravio u Vašingtonu, zapravo špijun.

- Do sada, nijedan deo dokaza nije objavljen javnosti, ali je šef FBI Džejms Komi rekao najbližim saradnicima šta je meta istrage - navodi se u tekstu.

Međutim, kongresmenima nije jasno zbog čega istraga FBI-a još uvek nije dala konkretne dokaze, budući da sama istraga neke sumnje nije nikakav dokaz.

Printskrin: Youtube/CGTN America Printskrin: Youtube/CGTN America

Put ide najpre do Kristofera Stila, nekadašnjeg agenta britanskog MI6, koji je pisao za Trampove protivnike o navodnim vezama Trampa i Rusije. On u tekstovima pominje i ime navodnog ruskog diplomate Mihaila Kulagina, preneo je BBC.

U jednom delu Stlovog dosijea stoji "da je pomenuti ruski diplomata povučen iz Vašingtona jer Moskva veruje da njegovo učešće u američkim izborima može da dođe do medija.

Međutim, kako se kasnijom istragom utvrdilo, ne postoji nijedan KULAGIN u Ambasadi Rusije u SAD, već postoji Mihail KALUGIN - navodi se u tekstu.

Iz Trampovog okruženja oštro su reagovali na ovakave propuste, a Rodžer Stoun, jedan od Trampovih saradnika za Stila je rekao da "ako 007 želi da bude shvaćen ozbiljno, onda mora da nauči kako se šta piše".

Printskrin: Youtube/CGTN America Printskrin: Youtube/CGTN America

Poslušajte intervju sa Mihailom Kaluginom, inače direktorom ekonomske sekcije ruske ambasade u Americi:

Kako se može videti u intervjuu, Kalugin se u avgustu 2016. vratio kući nakon šestogodišnjeg mandata. On je čak protestovao kod američkih novinara, jer mu "lažima ruše ugled". 

Još uvek nije jasno da li su američke obaveštajne službe mislile baš na ovog čoveka, ali je poznato da je on bio pod pojačanim nadzorom pre nego je napustio Ameriku. 

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOMO

    30. mart 2017 | 17:21

    Daj bre Trampe vrati nam Kosovo,dok si jos predsednik,jer če izgleda otkriti da si Vladimirov brat od strica,hehehe

  • Micko

    30. mart 2017 | 14:06

    Englezi nemogu da prihvate da nije njihov kandidat dobio

  • Obamina administracija omanula

    30. mart 2017 | 16:49

    Ako je to tacno zasto nije Obama reagovao ako je imao spijune u zemlji ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA